Ģimenes ārsti: Valsts apmaksātās gripas vakcīnas visiem nepietiksVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:00
  • NRA
  • 3

Ģimenes ārsti: Valsts apmaksātās gripas vakcīnas visiem nepietiks

Gripas vakcīnu nepietiekamība

Valsts apmaksātās gripas vakcīnas, kas ir paredzētas iedzīvotāju aizsardzībai pret sezonālo gripu, šogad noteikti nepietiks visiem, kam tās pienākas. Latvijas lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) vadītāja un Saeimas deputāte Līga Kozlovska, runājot aģentūrai LETA, izteica bažas par vakcīnu pieejamību un nepieciešamību nodrošināt visus, kuriem vakcīna ir nepieciešama.

Potenciālā krīze veselības aprūpē

Kozlovska norādīja uz iespējamo krīzi veselības aprūpē, ja vakcīnu trūkums tiks ignorēts. Pērnā sezonā ir novērots pieaugums gripas gadījumu skaitā, un datus par gripas komplikācijām un hospitalizācijām iegūstot no ārstiem, ir skaidrs, ka vakcinācijas apjoma palielināšana ir nepieciešama, lai novērstu veselības krīzi.

Veselības ministrijas loma

Kozlovska arī uzsvēra, ka Veselības ministrijai būtu jāveic aktīvāka rīcība, lai garantētu damus resursus un nodrošinātu vakcīnu pieejamību visiem iedzīvotājiem. Tas iekļauj ne tikai finansējuma palielināšanu, bet arī vakcīnu ražošanas un piegādes plānošanas uzlabošanu.

Sabiedrības izpratnes veicināšana

Lai risinātu šo problēmu, ir svarīgi arī uzlabot sabiedrības izpratni par gripas vakcīnu nozīmi un nepieciešamību vakcinēties. Izglītojošas kampaņas var palīdzēt veicināt vakcināciju un nodrošināt, ka sabiedrība ir informēta par veselības aizsardzības pasākumiem.

Nākotnes perspektīvas

Lai nodrošinātu efektīvu reakciju uz gripas sezonu, ir nepieciešama cieša sadarbība starp ģimenes ārstiem, veselības iestādēm un valsts institūcijām. Tikai kopā varam rast risinājumus vakcīnu pieejamības problēmām un pasargāt iedzīvotājus no gripas bīstamajām sekām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas