Gripas izplatība Latvijā joprojām zemaZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Gripas izplatība Latvijā joprojām zema

Gripas izplatība saglabājas zema

Pagājušajā nedēļā gripas izplatība Latvijā joprojām bija zema, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija. Tas simbolizē pozitīvu tendenci, jo gripas sezonā iepriekšējos gados bijušas krietni augstākas infekcijas rādītāji.

Saslimstība ar Covid-19 samazinās

Līdzās gripas rādītājiem, arī saslimstība ar Covid-19 pēdējās nedēļās ir nedaudz samazinājusies. Tas liecina par uzlabojumu sabiedrības veselības situācijā, tomēr eksperti brīdina, ka pandēmija vēl nav galā un turpmāki pasākumi ir nepieciešami, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību.

Gripa un tās sekas

Neskatoties uz zemo gripas izplatību, SPKC norāda, ka slimība joprojām prasa upurus. Gadījumi, kad gripas infekcija var radīt nopietnas komplikācijas, nav izslēgti, īpaši riska grupās, piemēram, senioriem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām. Tāpēc ir būtiski turpināt sekot līdzi veselības stāvoklim un veikt profilakses pasākumus.

Secinājumi un rekomendācijas

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, iedzīvotājiem būtu ieteicams aktīvi sekot līdzi veselības iestāžu norādījumiem un, ja iespējams, vakcinēties pret gripu, kā arī Covid-19. Tas ir svarīgi, lai pasargātu sevi un savus tuvos no potenciālām infekcijām un slimībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas