• 2024. gada 21. augusts 00:01
  • Delfi
  • 11

Hokejs, motocikli un mīlestība pret dzīvi. Jāņa rosība pāragri aprāvās uz Ventspils šosejas

Jāņa Vikmaņa pēdējā diena

Terēze Vikmane ir zaudējusi savu tēti Jāni, kurš vienmēr bija atbalsts un drošības sajūta. "Ja man būtu jāizvēlas cilvēks, kuram zvanīt, tas būtu tētis. Viņš vienmēr pacēla telefonu," teica Terēze, atceroties siltos mirkļus kopā ar savu tēvu. Tomēr 13. jūlijā viņas tētis Jānis uz zvaniem vairs neatbildēja, un tas bija brīdis, kad dzīve mainījās uz visiem laikiem.

Tragedija Ventspils šosejā

Šajā rīgā draugi gaidīja Jāni un viņa dzīvesbiedri Inesi pie Kuldīgas krustojumiem, lai dotos uz motociklistu saietu. Taču gaidīšana beidzās bēdīgi – Jānis un Inese nesagaidīja savu draugu pulku. Ventspils šosejā pie pagrieziena uz Kauguriem notika traģiska avārija, kurā Jānis bija motociklists, kas ietriecās automašīnā. Viņš gāja bojā, bet Inese tika nogādāta slimnīcā ar nopietnām traumām.

Braukšanas kultūras problēmas Latvijā

Šī traģiskā avārija atklāj nopietnas problēmas Latvijas iedzīvotāju braukšanas kultūrā. Eksperti uzsver, ka ir nepieciešamas pārmaiņas, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Braukšanas uzvedība, atslābināta attieksme pret ceļu satiksmi un neapdomīga rīcība var novest pie iznīcības, kā to pierāda ne tikai Jāņa, bet arī daudzu citu iedzīvotāju bēdīgais liktenis.

Atmiņas un mīlestība pret dzīvi

Jāņa Vikmaņa nāve ir sirdssāpes ne tikai viņa ģimenei, bet arī draugiem un visiem, kas viņu pazina. Viņa aizrautība pret hokeju, motocikliem un mīlestību pret dzīvi ir atstājusi neizdzēšamu nospiedumu. Jāni atcerēsies kā sirsnīgu un aizrautīgu cilvēku, kurš bija vienmēr tur, lai sniegtu atbalstu un prieku saviem tuvākajiem. Viņa stāsts kalpo kā atgādinājums par dzīves vērtību un nepieciešamību rūpēties par drošību uz ceļa.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas