Ielaid pavasari savā ēdienkartēMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ielaid pavasari savā ēdienkartē

Pavasara atnākšana un ēdiena maiņa

Kad daba mostas un saule silda arvien vairāk, arī Tava ēdienkarte dabiski mainās. Ar pavasara piekūšanos, smagie ziemas ēdieni, kas mūs sildīja zemējo aukstuma, vairs nevilina. Iespēja atbrīvoties no smaguma un ieviest gaisīgumu savās maltītēs ir klāt – gribas ko vieglu, zaļu un dzīvinošu.

Sezonālo dārzeņu burvība

Pavasaris ir ideāls laiks, kad vari atklāt jaunas garšas un iekļaut sezonālos dārzeņus savā ēdienkartē. Vidzemes dārzos parādās pirmie redīsi, sparģeļi un salāti, kas dod iespēju pagatavot gardas un vieglas uzkodas vai salātus. Ieteicams nebaidīties eksperimentēt un kombinēt dažādas garšas, nezaudējot šo sezonālo produktu svaigumu.

Svaigi zaļumi ikdienas maltītēs

Svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi, dillītes un baziliks, ir lielisks papildinājums ikdienas maltītēm. Tie ne tikai piešķir ēdieniem patīkamu aromātu un garšu, bet arī bagātina tos ar Vitamīniem un antioksidantiem. Iekļaujiet tos salātos, zupās vai pat smoothie – iespējas ir neierobežotas!

Viegli deserti un uzkodas

Pavasaris ir arī brīdis, kad varam iepriecināt sevi ar viegliem desertiem. Fruktos un jogurts vai gards biezpiens ar ogām var kļūt par ideālu noslēgumu maltītei bez smaguma sajūtas. Arī ogas ir tuvākajā laikā pieejamas, tāpēc izmanto šo iespēju, lai pievienotu krāsu un saldumu saviem ēdieniem.

Kopsavilkums

Tāpēc, kad pavasaris iekrāso dabu ar zaļumu un dzīvību, ļauj tam ienākt arī tavā virtuvē. Maini savu ēdienkarti uz vieglāku un daudzveidīgāku, sagatavojot maltītes ar sezonālajiem dārzeņiem un svaigiem zaļumiem. Šī ir iespēja atklāt jaunas garšas un svinēt pavasara prieku!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas