Ieva Ilvesa: "No ukraiņiem varētu mācīties, kā ar lētu tehnoloģiju un ar labu smadzeņu darbu var daudz ko izdarīt"Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 19:09
  • LA
  • 3

Ieva Ilvesa: "No ukraiņiem varētu mācīties, kā ar lētu tehnoloģiju un ar labu smadzeņu darbu var daudz ko izdarīt"

Ukrainas karadarbība un tās slepenie procesi

Ieva Ilvesa, kiberdrošības un digitālās politikas eksperte, nesen viesojās TV24 raidījumā “Preses klubs”, kur dalījās savās atziņās par karadarbību Ukrainā un tajā izmantotajām militārajām tehnoloģijām. Viņa uzsvēra, ka sabiedrībai, šķiet, trūkst izpratnes par ukraiņu “patieso elektronisko karadarbību”, jo Ukraina par to publiski nerunā. Šie procesi ir daudz slepenāki, nekā varētu šķist.

Lejupielādējamas tehnoloģijas un radoša domāšana

Ilvesa norādīja, ka, neskatoties uz resursu trūkumu, Ukraina ir spējusi attīstīt un izmantot lētas tehnoloģijas, kombinējot tās ar radošu un inovatīvu pieeju. “No ukraiņiem varētu mācīties, kā ar lētu tehnoloģiju un ar labu smadzeņu darbu var daudz ko izdarīt,” izteicās eksperte, piebilstot, ka šāda pieeja var noderēt arī citās jomās, ne tikai militārā kontekstā.

Potenciāls mācīties un pielāgoties

Eksperte uzsvēra, ka, ņemot vērā tehnoloģiju straujo attīstību, ir svarīgi šīs zināšanas un prasmes pārnest uz citām sfērām. Ukrainas pieredze var kalpot par piemēru, kā efektīvi risināt problēmas, optimizējot resursu izmantošanu un ieguldot intelektuālajā kapacitātē.

Secinājumi par digitālo politiku

Ieva Ilvesa aicina Latvijas un citu valstu politiķus un speciālistus ņemt vērā Ukrainas piemēru un izstrādāt digitālās politikas stratēģijas, kas iekļauj inovāciju un radošo risinājumu izmantošanu. Tikai tādā veidā varēsim iegūt priekšrocības sarežģītajā mūsdienu pasaule.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas