Igaunijā uzliesmojusi holera - bērni šo slimību atveduši no tūristu iecienītas valsts

Igaunijā uzliesmojusi holera

Pirmo reizi vairāk nekā 30 gadu laikā Igaunijā ir aizdomas par holeras gadījumu. Ir aizdomas, ka šī saslimšana drīzumā tiks apstiprināta jau diviem bērniem, kuri kopā ar vecākiem atgriezās no Azerbaidžānas. Holera var būt nāvējoša.

Līdz šim Igaunijā nebija bijis neviena holeras gadījuma, taču šobrīd situācija ir satraucoša, jo slimība var izplatīties ļoti ātri un apdraudēt iedzīvotāju veselību un dzīvību. Igaunijas Veselības inspekcija ir aktīvi iesaistījusies gadījuma izmeklēšanā un veic nepieciešamos pasākumus, lai novērstu turpmāku slimības izplatību.

Bērni šo slimību atveduši no tūristu iecienītas valsts

Šis holeras uzliesmojums Igaunijā ir saistīts ar divu bērnu ceļojumu no Azerbaidžānas. Šie bērni kopā ar vecākiem apmeklēja Azerbaidžānu un, visticamāk, tur ieguva šo bīstamo slimību. Tagad ir svarīgi veikt nepieciešamos pasākumus, lai novērstu slimības izplatību un nodrošinātu sabiedrības veselību.

Igaunijas iestādes ir aicinājušas cilvēkus, kuri ir saskārušies ar šiem bērniem vai kuri ir ceļojuši kopā ar viņiem, sazināties ar veselības dienestu un veikt nepieciešamos profilakses pasākumus, lai novērstu slimības izplatību. Tāpat tiek aicināts uzmanīgi izturēties pret higiēnas noteikumiem un pievērst uzmanību personīgai veselībai, lai samazinātu infekcijas risku.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas