Interesanti fakti par džinsiem, kurus tu noteikti nezinājiStils un mode
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 13. aprīlis 08:19
  • TV3
  • 32

Interesanti fakti par džinsiem, kurus tu noteikti nezināji

Interesanti fakti par džinsiem, kurus tu noteikti nezināji

Varbūt tev arī vienmēr gribējies zināt, kādēļ džinsi pārsvarā ir zilā krāsā?

Kāpēc džinsi ir zilā krāsā?

Vai esi pamanījis, ka gandrīz visi džinsi ir zilā krāsā? Iespējams, tu nezināji, ka šī iezīme ir saistīta ar džinšu materiāla īpašībām. Tradicionāli džinsi tiek krāsoti ar indigo zilu krāsu tāpēc, ka šis krāsvielu izturīgi vaski profesionāļi. Turklāt indigo zila krāsa ir ļoti stabila un izturīga pret mazgāšanu, kas padara džinsus ideālu ikdienas apģērbu.

Cik džinšu pāri pārvarētu, lai tie nonāktu tirdzniecības plauktos?

Vai domāji, ka džinsu pāra ceļš no rūpnīcas līdz tirdzniecības plauktam ir tikai taisns un vienkāršs? Patiesībā, džinšiem ir nepieciešams ļoti daudzajā vietas posmos, lai tie nonāktu galu galā līdz patērētājam. Ir aprēķināts, ka vienam džinšu pārim ir jāveic aptuveni 20 000 kilometru garš ceļojums no ražotāja līdz pircējam.

Kāda ir džinsu vārda izcelsme?

Vai tev bija kādreiz interesanti aizdomāties, no kurienes nāk vārds "džinsi"? Šis vārds patiesībā ir saistīts ar īpašu materiālu, no kura tradicionāli tika šūti džinsi - dzīnu sārmas (angļu val.) jeb "de Nîmes" franču valodā. Tie ir izcelsmes pilsoņi no Francijas pilsētas Nīmes, no kuras vārda arī nāk šis izteiksmīgais vārds.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas