Itāļi brokastīs ēd saldus kruasānus, nevis astoņkājusLasāmgabali
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 15. septembris 08:00
  • NRA
  • 13

Itāļi brokastīs ēd saldus kruasānus, nevis astoņkājus

Ceļojuma sajūta

Acis riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Šī valsts man ir ne tikai ceļojums, bet arī vieta, kur es jūtos kā mājās. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, kas latviski nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad dodos uz Itāliju, ir sajūta, it kā atgrieztos pie savas saknes.

Brokastis Itālijā

Runājot par Itāliju, nevar aizmirst par tās izcilo virtuvi, kas izpaužas arī brokastīs. Itāļi brokastīs bieži izvēlas baudīt saldus kruasānus, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī nodrošina greznu sākumu dienai. Šie sviestainie, viegla kūpinājumā cepti izstrādājumi ir bagāti ar krēmu, šokolādi vai augļu ievārījumu, un tie ideāli sader ar kafiju vai cappuccino.

Kultūras atšķirības

Interesants fakts ir tas, ka savukārt Latvijā, ja neesam iekostījuši astoņkāju, izskatās, it kā kaut kas būtu izpalicis. Latviešu tradīcijās astoņkāji nereti tiek pasniegti uz svētku galda, bet Itālijā šādas gaļas ēdienu netiek tik bieži iekļautas brokastīs. Itāļi ne tikai saglabā savas kulinārās tradīcijas, bet arī novērtē mājīgu un patīkamu atmosfēru, kas pavada brokastu laiku.

Nebeidzamā mīlestība pret Itāliju

Apkopojot savas domas par Itālijas brokastīm, jāsaka, ka tā ir tikai maza daļa no tā, kas padara šo valsti par manu otro māju. Saldās garšas un atmiņas par katru šajā valstī pavadīto dienu liks atgriezties atkal un atkal, jo katra ceļojuma ietvaros es atklāju jaunu Itāliju un tās tradīcijas. Tās ir ne tikai kulinārijas, bet arī dzīvības un kultūras mantojuma krāšņas izpausmes, kuras ir vērts izbaudīt.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas