• 2024. gada 16. septembris 14:24
  • Delfi
  • 6

Itālijas valdība par absurdu nosauc iekšdedzes motoru aizliegumu Eiropā

Itālijas valdības nostāja pret iekšdedzes motoru aizliegumu

Itālijas valdība ir izteikusi asu kritiku attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) plānu aizliegt jaunu iekšdedzes motoru automobiļu tirdzniecību. Šis plāns, kas paredz, ka līdz 2035. gadam iekšdedzes dzinēju automobiļi tiks pilnībā izņemti no tirgus, tiek uzskatīts par “absurdu” Itālijas enerģētikas ministra Džilberto Piketo Fratīna izteikumiem.

Kritika par plāna nevajadzīgumu

Intervijā izdevumam "Automotive News" Piketo Fratīns norādīja, ka šāds plāns ir jāmaina, jo “koncepcija ir izgāzusies”. Viņš uzsvēra, ka strauja pāreja uz elektrificēšanu nav tik vienkārša un var radīt problēmas ne tikai automobiļu ražotājiem, bet arī patērētājiem, kas var saskarties ar augstākām cenām un ierobežotu izvēli tirgū.

Elektroautomobiļu realitāte

Ministrs piebilda, ka plāns elektrificēt Eiropas Savienību ir “pilnīgi absurds” un ir “aizgājis par tālu”. Viņš norādīja, ka ir nepieciešams apsvērt citas alternatīvas un pievērst uzmanību esošo iekšdedzes dzinēju automobiļu uzlabošanai, nevis pilnīgai to izslēgšanai. Pēc viņa domām, šāda pieeja varētu veicināt ekonomisku izaugsmi un tehnoloģiju attīstību.

Itālijas valdības aicinājums uz dialogu

Itālijas valdība aicina Eiropas Savienību pārskatīt šo plānu un uzsākt konstrukciju dialogu par ilgtspējīgas mobilitātes attīstību, kas ņem vērā reālās tirgus vajadzības un patērētāju intereses. Enerģētikas ministra izteikumi liecina par Itālijas vēlmi saglabāt savas automobiļu ražošanas tradīcijas un ņemt vērā valsts īpatnības, plānojot nākotnes transporta politiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas