• 2024. gada 16. septembris 14:12
  • TV3
  • 8

Izmaiņu likumā dēļ ap 30 Aizkraukles kaķiem meklē jaunas mājas

Palīgā sauciens no Aizkraukles

Aizkraukles iedzīvotāji ir satraukti par apstākļiem, kas skar vairāku desmitu kaķu dzīvi. Sociālajos medijos izskanējusi steidzama uzrunā, kur tiek aicināti kaķu mīļotāji, lai pievienotos iniciatīvai un palīdzētu meklēt jaunas mājas apmēram 30 bezsaimnieku kaķiem. Vairāki vietējie iedzīvotāji ir apņēmušies rīkot akciju, lai atbalstītu šos dzīvniekus, taču ir nepieciešama plašāka informācija un resursi.

Izmaiņu likums un tā sekas

Jaunākās izmaiņas likumdošanā paredz stingrākas prasības attiecībā uz dzīvnieku turēšanu un to aizsardzību. Šīs izmaiņas ir radījušas nepieciešamību atrast jaunas mājas kaķiem, kuri līdz šim dzīvojuši pie cilvēkiem, bet tagad riskē palikt bez patvērumā. Biedrība “Felida” norāda, ka šīs izmaiņas ir būtiski ietekmējušas situāciju Aizkrauklē, jo daudzi cilvēki nevēlas vai nespēj uzņemties atbildību par kaķiem.

Biedrības “Felida” iesaistīšanās

Biedrība “Felida” aktīvi strādā pie situācijas risināšanas un aicina kaķu mīļotājus sniegt palīdzību. Organizācija ieplānojusi vairākas aktivitātes, lai uzrunātu sabiedrību un aicinātu atsaukties potentialos adopcijas kandidātus. “Felida” skaidro, ka atrast jaunas mājas kaķiem ir ne tikai humāns solis, bet arī svarīgs priekšnoteikums, lai nodrošinātu dzīvnieku labklājību un drošību.

Aicinājums kaķu mīļotājiem

Ja esat kaķu mīļotājs un gatavs dot patvērumu šiem dzīvniekiem, biedrība aicina sazināties un uzzināt vairāk par adopcijas iespējām. Jūsu ieguldījums var mainīt daudzu dzīvnieku likteni un sniegt viņiem jaunu, laimīgu ikdienu. Sociālo mediju platformās un biedrības mājaslapā jau drīzumā būs pieejama informācija par adopcijas procesa norisi. Katrs, kas vēlas palīdzēt, ir laipni aicināts iesaistīties šajā nozīmīgajā iniciatīvā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas