• 2024. gada 25. jūlijs 19:11
  • LSM
  • 7

Izmeklēšanā neatklāj pārkāpumus Rēzeknes projektos; pilsētas parāds sarūk par 1,2 miljoniem eiro

Negūstot pierādījumus pārkāpumiem

Negūstot pierādījumus nelikumīgām darbībām vairāku Rēzeknes pašvaldības projektu īstenošanā, Eiropas Birojs krāpšanas apkarošanai (OLAF) ir pabeidzis izmeklēšanu. Šis lēmums atklāj, ka pārkāpumu neesamība ir ļāvusi atsākt izmaksas, kas bija apturētas izmeklēšanas laikā.

Rēzeknes pašvaldībai izmaksās 1,2 miljonus eiro

Pateicoties OLAF izmeklēšanas noslēgumam, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nolēmusi pārtraukt aizturēt pašvaldības prasītos maksājumus un izmaksāt kopumā 1,2 miljonus eiro. Šī summa būtiski ietekmēs Rēzeknes pašvaldības finanšu stāvokli, jo palīdzēs samazināt pilsētas parādu Valsts kasei.

Bērnudārza projekts paliek neskaidrs

Lai gan izmeklēšana ir beigusies, bērnudārza projekts, kura finansējums tika apturēts, joprojām paliek neskaidrs. Vietējā sabiedrība ir izteikusi bažas par to, kādi būs turpmākie soļi attiecībā uz šo projektu un vai tas tiks īstenots laika termiņos. Pretstatā pozitīvām ziņām par samazinātajiem parādiem, šis jautājums turpina radīt neziņu un satraukumu Rēzeknes iedzīvotāju vidū.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Rēzeknes pašvaldība, gūstot pozitīvas ziņas par projektu izmeklēšanas noslēgumu, tagad var vērst uzmanību uz nākotnes attīstību un plāniem. Tomēr, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un caurskatāmu attīstību, pašvaldības vadībai būs jāstrādā pie uzticēšanās atjaunošanas sabiedrībā un jāsniedz skaidrojumi par neizpildītajiem projektiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas