• 2024. gada 26. jūlijs 20:31
  • LSM
  • 13

Izraēlas armija gatavo «izšķirošu» uzbrukumu «Hizbullāh»

Izraēlas armijas paziņojums par gaidāmo uzbrukumu

Piektdien, 2023. gada 20. oktobrī, Izraēlas armijas ģenerālmajors Ori Gordins, kurš komandē valsts ziemeļdaļu, paziņoja par plāniem veikt "izšķirošu uzbrukumu" pret Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hizbullāh" pozīcijām. Šis solis ir izsaukts, ņemot vērā neseno konfliktu pie Izraēlas un Libānas robežas, kur "Hizbullāh" ir palielinājis savas militārās aktivitātes.

Reaģēšana uz pieaugošajiem draudiem

Gordins uzsvēra, ka armijas mērķis ir ne tikai aizsargāt Izraēlas suverenitāti, bet arī novērst potenciālus uzbrukumus no "Hizbullāh" puses. "Mēs esam apņēmušies iznīcināt jebkādus draudus, kas var apdraudēt mūsu valsti," norādīja ģenerālmajors. Viņš piebilda, ka plaša militārā operācija būs nepieciešama, lai nodrošinātu ilgtermiņa drošību reģionā.

Starptautiskā sabiedrība reaģē

Starptautiskās attiecības eksperti ir pauduši bažas par šāda veida militārām aktivitātēm, uzsverot, ka tās var novest pie plašāka konflikta Tuvajos Austrumos. "Šāda rīcība var izraisīt smagas sekas ne tikai Izraēlai un Libānai, bet arī visai reģionam," sacīja viens no ekspertiem. Starptautiskā sabiedrība ir aicinājusi abas puses meklēt miera risinājumus, lai novērstu jaunu konfliktu.

Stratēģiskās sekas un sagaidāmā reakcija no "Hizbullāh"

Sagaidāms, ka "Hizbullāh" reaģēs uz Izraēlas armijas paziņojumiem ar pretreakcijām, kas var ietvert uzbrukumus dažu metru attālumā no robežas vai pat iekšējos režīma uzbrukumus. Militārās analītiķi uzsver, ka "Hizbullāh" ir labi aprīkots un pieredzējis, tāpēc Izraēlas armijai var nākties saskarties ar jutīgām un sarežģītām militārām operācijām.

Secinājums

Gaidāmā Izraēlas armijas uzbrukuma plānošana pret "Hizbullāh" liecina par pieaugošo spriedzi reģionā. Situācija ir ne tikai militāra, bet arī diplomātiska, un nākotnē ir iespējama liela mēroga konflikta eskalācija, ja abas puses nespēs atrast miera risinājumu. Starptautiskā sabiedrība turpina uzraudzīt situāciju, cerot uz miermīlīgu iznākumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas