• 2024. gada 13. septembris 18:15
  • NRA
  • 6

Izraudzīti darbu veicēji Rīgas ielu ikdienas uzturēšanai nākamajiem pieciem gadiem; zināms, cik tas mums izmaksās

Rīgas ielu uzturēšanas jauni dalībnieki

Rīgas dome ir izsludinājusi jaunus darbus ielu uzturēšanā tuvākajiem pieciem gadiem, un šajā projektā iesaistījušies vairāki uzņēmumi. Kā norādījusi Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, ielu ikdienas uzturēšanu veiks apvienība "Roadeks un LAU", uzņēmums "Vizii Urban", kā arī uzņēmumu "Eco Baltia vide" un SIA CBF "Ļ-KO" apvienība.

Darbu veikšanas mērķi un plānotās aktivitātes

Jaunās apvienības mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu un efektīvu ielu apkopi, kas ietver regulāru asfalta atjaunošanu, trotuāru sakārtošanu, ceļa zīmju uzstādīšanu un citu svarīgu darbu veikšanu, kas veicinās Rīgas ielu kvalitāti. Cerība ir, ka profesionāļu komanda spēs ātri un efektīvi risināt ikdienas nedienas, kas saistītas ar ielu stāvokli un drošību.

Kādas būs izmaksas?

Saskaņā ar informāciju, Rīgas dome ir izstrādājusi budžeta plānu, kas paredz ievērojamas investīcijas ielu uzturēšanā. Precīzas izmaksas tiks publiskotas tuvākajā laikā, taču tiek lēsts, ka finansējums būs pietiekams, lai nodrošinātu visaptverošu un ilgtermiņa pieeju ielu kvalitātes uzturēšanai. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, ir skaidrs, ka šis projekts ir būtisks ne tikai iedzīvotājiem, bet arī tūristiem, kuri apmeklē Rīgu.

Kā šīs izmaiņas ietekmēs iedzīvotājus?

Iedzīvotāji tiek aicināti ietaupīt savus laikus un būt gataviem nekavējoties ziņot par jebkādām problēmām ar ielu stāvokli. Līdz ar šo iniciatīvu cerams, ka palielināsies arī sabiedrības apziņa par apkārtējās vides nozīmību un nepieciešamību kopīgi rūpēties par Rīgas ielām, tādējādi veicinot labvēlīgākus dzīves apstākļus visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas