Izskaidrots iemesls, kāpēc nekādā gadījumā nedrīkst atspiest galvu pret lidmašīnas logu

Problēmas ar guļot pie loga

Daudzi pasažieri izvēlas izmantot lidmašīnas loga vietas, lai atpūstos un aizmigtu lidojuma laikā. Šī pozīcija, protams, ir ērta – atspiežot galvu pret logu, vīzija uz pasauli ārpus lidmašīnas kļūst neskaidra, un tas var šķist kā perfekts risinājums, lai aizmigtu nevienam netraucējot. Tomēr eksperti brīdina, ka šāda rīcība var radīt vairākus veselības riskus.

Veselības riski un komforts

Atspiežot galvu pret lidmašīnas logu, pasažieris pakļauj sevi vairākiem riskiem. Pirmkārt, logi lidmašīnās ir izgatavoti no divslāņu stikla, kas ir ne tikai auksts, bet arī var būt netīrs. Virsmas, ar kurām jums jānonāk saskarsmē, var saturēt mikrobus un baktērijas, kas ir nepatīkami. Otrkārt, ilgstoša atspiešana var izraisīt muskuļu krampjus un diskomfortu kaklā, kas pēc lidojuma var būt izteikts.

Alternatīvi risinājumi atpūtai

Lai izbaudītu ērtu miegu lidojuma laikā, ir ieteicams izmantot alternatīvas metodes. Piemēram, varat izmantot ceļojuma spilvenu, kas nodrošinās nepieciešamo atbalstu un komfortu, kā arī samazinās risku sasist muguru vai kaklu. Turklāt, izmantojot acu maskas un ausu aizbāžņus, varat reāli uzlabot miega kvalitāti, neriskējot ar nevajadzīgām infekcijām.

Secinājums

Pat ja izskatās, ka atspiest galvu pret lidmašīnas logu ir ērti un kārdinoši, ieteicams izvairīties no šādas prakses. Veselība un labsajūta ir svarīgākas par īslaicēju komfortu. Izvēloties gudrākas atpūtas metodes, jūs varat nodrošināt sev ne tikai ērtāku lidojumu, bet arī izvairīties no jautājumiem, kas var rasties ilgtermiņā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas