Izsludinātas vai jau noslēgušās ES fondu projektu atlases par 1,5 miljardiem eiroEkonomika/Eiropas ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 2. augusts 19:15
  • Delfi
  • 10

Izsludinātas vai jau noslēgušās ES fondu projektu atlases par 1,5 miljardiem eiro

Eiropas Savienības atbalsts Latvijas attīstībai

Eiropas Savienības (ES) fondu 2021. – 2027. gada perioda projektu atlases ir būtiskā posmā, izsludinot vai noslēdzot projektus ar kopējo finansējumu 1,5 miljardu eiro apmērā. Šāds ieguldījums ir paredzēts, lai stiprinātu Latvijas ekonomiskās un sociālās struktūras, atbalstot dažādas nozares.

Projekti ārstniecības iestādēm un uzņēmumiem

Atbilstoši Finanšu ministrijas (FM) sniegtajai informācijai, ES fondi tiks novirzīti ne tikai ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai, bet arī mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam. Šādi pasākumi ir vitāli nepieciešami, lai stimulētu uzņēmējdarbības vidi un veicinātu jaunu darba vietu radīšanu, kā arī uzlabotu medicīnas pakalpojumu kvalitāti.

Sociālo māju būvniecība un atjaunošana

Papildus tam, liels uzsvars tiek likts uz sociālo māju būvniecību vai atjaunošanu. Šie projekti ir būtiski, lai nodrošinātu pieejamu un kvalitatīvu dzīvojamā fondu, kas varētu apmierināt dažādu sociālo grupu vajadzības. Iepriekšminētā projektu atlase varētu sniegt impulsu sociālās mājokļu politikas attīstībai un novērst trūcības problēmas.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

ES fondu investīcijas ir izšķiroša loma Latvijas attīstībā, jo tās ne vien palīdzēs uzlabot infrastruktūru, bet arī radīs iespējas uzņēmējiem un sociālajiem projektiem. Finansējuma sadale ir svarīgs solis, kas veicina valsts izaugsmi un nodrošina labvēlīgāku vides attīstību visiem iedzīvotājiem. Ar šādu atbalstu, Latvijas sabiedrība var cerēt uz stabilāku un daudzveidīgāku nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas