• 2024. gada 25. jūlijs 17:58
  • LSM
  • 7

Jāņa Baltvilka jubilejā Kabiles mežā izstaigā «Baltā Vilka taku», lasa dzeju un atceras dzejnieku

Jānis Baltvilks: Latvijas literatūras leģenda

Šogad Latvija svinētu ievērojamu jubileju – dzejnieka un rakstnieka Jāņa Baltvilka 80. dzimšanas dienu. Viņa literārais mantojums ir spilgts un ietekmīgs, un tā izpausmes joprojām iedvesmo gan bērnus, gan pieaugušos. Baltvilka vārds ir cieši saistīts ar bērnu un jauniešu literatūru, un viņa godināšanai ik gadu tiek pasniegta Latvijas lielākā balva šajā jomā, kas nes viņa vārdu.

«Baltā Vilka taka» - dzejnieka piemiņas vieta

Kabiles mežā, kur atrodas mežsaimnieka Aivara Bergmaņa izveidots ozolu biotops, jau 24 gadus ir pieejama meža izziņas taka, kas veltīta Jāņa Baltvilkam. Šī takas nosaukums – «Baltā Vilka taka» – simbolizē Baltvilka radošo garu un viņa nozīmību Latvijas literatūrā. Šī vieta ir kļuvusi par iecienītu galamērķi gan dzejas cienītājiem, gan dabas mīļotājiem, piedāvājot iespēju izjust meža skaistumu un dziļāk izprast dzejnieka darbus.

Atmiņu svinības un dzejas lasījumi

Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, 24. jūlijā, notika īpašs pasākums, kurā mežsaimnieks aicināja visus interesentus izstaigāt «Baltā Vilka taku». Apmeklētājiem bija iespēja palasīt Baltvilka dzeju, padziedāt un dalīties atmiņās par viņa radošo mantojumu. Šie pasākumi ne tikai popularizē dzeju, bet arī veido kopienas sajūtu un sasaisti ar dabu.

Pēdējie vārdi un nākotnes cerības

Jāņa Baltvilka piemiņas svinības ir lieliska iespēja atgriezties pie viņa darbu būtības un iedvesmot jaunas paaudzes autorus. Mēs ceram, ka šāda veida aktivitātes veicinās interesi par Latvijas literatūru un palielinās bērnu un jauniešu literārā mantojuma apzināšanos. Mūsdienās, kad tik daudz tiek runāts par tehnoloģijām, grāmatu lasīšana un dzejas baudīšana var tikt uzskatīta par būtisku kultūras aspektu, un mēs ceram, ka Jāņa Baltvilka darbi turpinās iedvesmot nākotnes radošos prātus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas