• 2024. gada 19. augusts 16:33
  • Delfi
  • 10

Jauna telefonkrāpniecības metode: tiek atdarināta pazīstama cilvēka balss

Jauna telefonkrāpniecības metode

Mūsdienās tehnoloģijas attīstās strauji, un līdz ar tām pieaug arī krāpnieku radošums. Jauna telefonkrāpniecības metode, kas izstrādāta, izmantojot mākslīgo intelektu, ir izraisījusi bažas daudzu cilvēku vidū. Krāpnieki, izsūtot zvanus no nezināmiem numuriem, spēj autēt pazīstamu cilvēku balsi, radot maldīgu situāciju, kurā tika pieprasīta steidzama finansiāla palīdzība.

Brīdinājums no "Bite Latvija"

Lai izglītotu sabiedrību par šo jauno apdraudējumu, mobilo sakaru operators "Bite Latvija" izplatījis brīdinājumu. "Mēs aicinām mūsu klientus būt uzmanīgiem un neuzticēties nesaprotamiem zvaniem, pat ja tie izklausās kā no pazīstama cilvēka," uzsvērts operatora paziņojumā.

Mākslīgā intelekta ietekme

Mākslīgais intelekts šobrīd piedāvā rīkus, kas ļauj ne tikai atdarināt balsis, bet arī simulēt sarunu stilus un aspektus, padarot šos zvanus aizvien pārliecinošākus. Tas padara krāpnieku darbības vēl bīstamākas, jo cilvēki tiek maldināti un var zaudēt ievērojamus līdzekļus.

Kā pasargāt sevi

Lai izvairītos no krāpnieku upuriem, "Bite Latvija" ieteic nodrošināties ar šādiem pasākumiem: vienmēr pārbaudīt zvana avotu, nesniedziet personīgā vai finansiālā rakstura informāciju pa telefonu, ja nav pilnīgas pārliecības par sarunu biedru. Turklāt ir ieteicams nekavējoties ziņot par aizdomīgiem zvaniem mobilā operatora klientu atbalsta dienestam.

Iegūstamā informācija

Šī jaunā telefonkrāpniecības metode atklāj plašo potenciālu, ko mākslīgais intelekts piedāvā krāpniekiem. Tas ir iemesls, kāpēc mums visiem jābūt modriem un jāapzinās riski, ar kuriem mēs saskaramies šajā digitālajā laikmetā. Sargāsim sevi un savus tuviniekus no krāpnieku shēmām!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas