Jaunais parlamentārietis Zariņš iesaistīts KNAB lietā par ES fondu projektiem Valkā, ziņo raidījumsKriminālziņas/Ekonomika
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 8. septembris 20:51
  • Delfi
  • 9

Jaunais parlamentārietis Zariņš iesaistīts KNAB lietā par ES fondu projektiem Valkā, ziņo raidījums

Jaunais deputāts un viņa fons

Saeimā šonedēļ darbu uzsāka Viesturs Zariņš, kurš nomainījis ekspremjeru Krišjāni Kariņu. Zariņš ir "Jaunās Vienotības" (JV) Valkas novada nodaļas vadītājs un līdzšinējais Valkas vicemērs. Viņa iecelšana parlamentā raisījusi ziņu viļņus, ņemot vērā, ka viņš jau ir pieredzējis politiķis un ilggadējs Valkas domnieks.

Iesaistīšanās KNAB lietā

Tomēr Zariņa uzņemšana Saeimā notikusi laikā, kad viņš ir iesaistīts nopietnā juridiskā konfliktā. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" ziņo, ka Viesturs Zariņš kopš pavasara ir pakļauts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanai, kas saistīta ar Eiropas fondu finansējuma apgūšanu. Šī izmeklēšana tiek veikta saistībā ar ražošanas infrastruktūras projektiem, kuros Zariņš ir bijis iesaistīts kā iepirkumu speciālists.

Valkas novada attīstības iespējas

Zariņa iecelšana Saeimā ir nozīmīga Valkas novadam, jo viņš ieņems lomu, kas var ietekmēt reģiona attīstību un infrastruktūras projektus, ko veicina Eiropas Savienības fondi. Tomēr pastāv bažas, ka aktīvā izmeklēšana var traucēt viņa spēju pilnvērtīgi pildīt parlamenta pienākumus un aizliegt ietekmēt reģiona attīstības plānus.

Publikas reakcija un turpmākās darbības

Gaidāms, ka sabiedrība un pašvaldību politiķi cieši sekos notikumu attīstībai saistībā ar Zariņa lietu. Ir svarīgi, lai sabiedrība būtu informēta par KNAB izmeklēšanas gaitu un to, kā tā var ietekmēt Zariņa darbu, kā arī reāli projektus Valkas novadā. Zariņam būs jāsniedz skaidrojums par savu nostāju un turpmākajiem soļiem, lai gūtu sabiedrības uzticību un saglabātu politisko karjeru.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas