Jauno mediķu pārstāvis: Ārstu biedrībai jāpublisko savs verdikts par Bērnu slimnīcu nomelnojušo pediatru Medni
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 14:00
  • LSM
  • 6

Jauno mediķu pārstāvis: Ārstu biedrībai jāpublisko savs verdikts par Bērnu slimnīcu nomelnojušo pediatru Medni

Jauno mediķu aicinājums uz caurskatāmību

Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Jānis Vētra ir izteicis nopietnas bažas par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) rīcību saistībā ar Āgenskalna klīnikas ārsta Edgara Medņa gadījumu. Vētra uzsvēra, ka gan ārsti, gan sabiedrība ir pelnījuši zināt, kāds lēmums ticis pieņemts par šiem jautājumiem, kas saistīti ar ārsta izteikumiem par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) medicīnas personālu.

Medņa izteikumi un to ietekme

Edgars Mednis sociālajos medijos ir izteicies, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ir vainojami difterijas slimības upura nāvē. Šāds paziņojums ir izraisījis plašu sabiedrisko rezonansi un diskusijas par mediķu atbildību un ētiku. Ņemot vērā situācijas nopietnību, Latvijas Pediatru asociācija ir aicinājusi LĀB Ētikas komisiju izskatīt šo gadījumu, taču Medņa lūguma dēļ lēmums līdz šim nav bijis publiskots.

Pārredzamības nozīme medicīnā

Vētra uzsvēra, ka medicīnas jomā ir nepieciešama caurskatāmība, lai nodrošinātu sabiedrības uzticēšanos veselības aprūpes sistēmai. Viņš uzsvēra, ka šādas situācijas var negatīvi ietekmēt gan ārstniecības iestāžu reputāciju, gan veselības aprūpes profesionāļu ticamību. Jaunie mediķi pieprasa, lai LĀB ne tikai izskatītu gadījumu, bet arī publiski paziņotu savus lēmumus.

Aicinājums uz rīcību

Latvijas Jauno ārstu asociācija aicina LĀB steidzīgi rīkoties, publicējot savus secinājumus saistībā ar Edgara Medņa lietu. Ir nepieciešama skaidra atbilde, lai novērstu spekulācijas un neskaidrības, kas saistītas ar šiem nopietnajiem apgalvojumiem, kā arī lai stiprinātu sabiedrības uzticību ārstiem un viņu sniegtajām medicīniskajām pakalpojumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas