• 2024. gada 16. septembris 07:00
  • Delfi
  • 4

Jaunuzņēmuma "Swotzy" līdzdibinātājs: "Gribu Latvijai uzbūvēt vēl vienu vienradzi"

Jaunuzņēmums "Swotzy": Ambīcija būt par Latvijas vienradzi

Latvijā jaunuzņēmumu vide turpina attīstīties un pieaugt, un arvien vairāk jauni uzņēmumi izliekas uz augšu, vilinot investoru uzmanību. Viena no šādām uzņēmējdarbības iniciatīvām ir "Swotzy", ko dibinājuši Lauris Rutkis, Kristians Jenčiuss un Jēkabs Hincenbergs. Viņu mērķis ir radīt produktu, kas ne tikai uzlabos ikdienu, bet arī dos iespēju Latvijai kļūt par mājvietu vēl vienam tehnoloģiju "vienradim".

Apvieno darbu un uzņēmējdarbību

Mūsdienās daudzi cilvēki sapņo pēc darba veltīt vairāk laika ģimenei vai hobijiem. Tomēr "Swotzy" dibinātāji ir izvēlējušies apvienot stabilu pilnas slodzes darbu ar daudz izaicinošāku projektu – sava uzņēmuma izveidi. Šī drosmīgā izvēle parāda viņu apņēmību un vēlmi sasniegt augstus mērķus, pat ja tas prasa papildu pūles un laika resursus.

Vīzija un nākotnes iespējas

Sākotnējā vīzija "Swotzy" ir radīt inovāciju, kas mainīs to, kā cilvēki mijiedarbojas ar tehnoloģijām ikdienā. Laiks rādīs, kādas iespējas un izaicinājumi stāv priekšā, taču Lauris Rutkis uzsver, ka viņa mērķis ir ne tikai izveidot uzņēmumu, bet arī veicināt Latvijas inovāciju ainu. "Gribu Latvijai uzbūvēt vēl vienu vienradzi," viņš saka ar apņēmību, iedvesmojoties no pasaulē atzītiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

Atbalsts un kopiena

Viens no galvenajiem faktoriem, kas noteiks "Swotzy" panākumus, būs atbalsts no investoriem un mentoriem, kā arī spēja izveidot uzticamu komandu. Ņemot vērā pieaugošo interesi par jaunuzņēmumiem un tehnoloģijām Latvijā, ir cerības, ka arvien vairāk cilvēku vēlēsies atbalstīt šāda veida iniciatīvas, ļaujot Latvijai kļūt par spēcīgu spēlētāju tehnoloģiju nozarē. "Swotzy" ir tikai sākums, un šie trīs jaunie uzņēmēji cer, ka viņu idejas un iniciatīvas iedvesmos citus latviešus nebaidīties sekot saviem sapņiem un radīt kaut ko patiešām nozīmīgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas