• 2024. gada 2. augusts 12:09
  • Delfi
  • 8

Jelgavā pārplūst Svētes upe – tuvumā dzīvojošajiem jābūt gataviem evakuēties

Strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Svētes upē

Piekdienas rītā Jelgavā situācija kļuvusi kritiska - Svētes upes ūdens līmenis strauji kāpj, radot bažas par iespējamo plūdu iestāšanos pilsētā. Saskaņā ar pašvaldības mājaslapā pieejamo informāciju iedzīvotājiem, kas dzīvo tuvumā, jāsagatavojas evakuācijas procedūrām.

Aicinājums iedzīvotājiem

Pašvaldība aicina visus tuvumā esošos iedzīvotājus būt modriem un sekot līdzi situācijai. Īpaši pievērst uzmanību oficiālajiem paziņojumiem un nepieciešamības gadījumā rīkoties atbilstoši norādījumiem. Iedzīvotāji ir aicināti sagatavot evakuācijas somas un pārliecināties, ka viņiem ir pieejami būtiskie dokumenti un citas svarīgas lietas.

Plūdu riski un novēršanas pasākumi

Pašvaldība strādā pie pasākumiem, lai mazinātu plūdu riskus un nodrošinātu drošību. Speciālisti analizē situāciju un ir gatavi sniegt nepieciešamo palīdzību. Iedzīvotāji tiek aicināti ievērot drošības noteikumus un neskatīties uz plūdu draudiem ar vienaldzību.

Secinājumi

Šī ir nopietna situācija, kas prasa no iedzīvotājiem būt modriem un, ja nepieciešams, darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu savu drošību un tuvākos. Pamatojoties uz pašvaldības sniegto informāciju, katrs Jelgavā dzīvojošais vēlreiz jāizvērtē savas iespējas un gatavība rīkoties krīzes situācijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas