• 2024. gada 26. jūlijs 10:23
  • TV3
  • 8

Jenzis: Situācija ēdināšanas nozarē ir kritiska un daļa ēdinātāju kāpinājuši cenas

```html

Ēdināšanas nozare saskaras ar krīzi

Latvijā ēdināšanas nozare ir nonākusi kritiskā situācijā, un daudzi ēdinātāji cīnās par izdzīvošanu. Jānis Jenzis, Latvijas Restorānu biedrības (LRB) vadītājs, uzsver, ka strauji pieaugošo izmaksu dēļ, ēdinātājiem nav citas izejas, kā paaugstināt cenas saviem produktiem un pakalpojumiem.

Izmaksu pieaugums un cenu kāpums

Situācija ir tik nopietna, ka daļa nozares pārstāvju ir spiesti pielāgoties tirgus apstākļiem, kas nozīmē, ka cenas tiek paaugstinātas. Jenzis uzsver, ka šo lēmumu pamatā ir augstas izejvielu un enerģijas cenas, kas rada spiedienu uz uzņēmējdarbību. Šāda rīcība var ietekmēt klientu skaitu un kopējo pieprasījumu.

Mēs esam uz zema krasta

Jenzis norāda, ka līdzšinējā situācija var radīt ilgtermiņa sekas ēdināšanas nozarei. "Ja mēs turpināsim redzēt tik strauju cenu kāpumu, tas var novest pie klientu apmēra samazināšanās un vairāku uzņēmumu slēgšanas," viņš saka. Šāda iznākuma gadījumā var tikt apdraudēta ne tikai nozare, bet arī darba vietas un vietējā ekonomika.

Prasība pēc atbalsta no valsts

Latvijas Restorānu biedrība aicina valdību sniegt atbalstu nozarei, lai palīdzētu ēdinātājiem pārdzīvot šo grūto periodu. Jenzis uzsver, ka ir nepieciešams rosināt sarunas par atbalsta mehānismiem un iespējām, kā mazināt spiedienu uz uzņēmējiem.

Skatoties nākotnē

Neskatoties uz grūtajiem apstākļiem, Jenzis ir pārliecināts, ka nozare atgūsies, ja tiks nodrošināts nepieciešamais atbalsts un tiks veidota ilgtermiņa stratēģija. "Mūsu mērķis ir ne tikai izdzīvot, bet arī attīstīties un piedāvāt augstas kvalitātes pakalpojumus," viņš piebilst. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas