• 2024. gada 16. septembris 07:53
  • JAUNS.LV
  • 25

Jurēvics: ir jāvērtē, vai visās kapitālsabiedrībās ir vajadzīgas padomes

Jurēvics izsaka viedokli par kapitālsabiedrību padomēm

Edmunds Jurēvics, "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas vadītājs, nesen pauda savu viedokli par Latvijas valsts kapitālsabiedrībām un to padomju struktūru. Viņa izteikumi atklāj nepieciešamību pārskatīt esošo padomju locekļu skaitu, kā arī apsvērt iespēju apvienot atsevišķas padomes.

Padomju locekļu skaita samazināšana

Jurēvics uzskata, ka valsts kapitālsabiedrībās ir jāsamazina padomju locekļu skaits, tādējādi veicinot efektīvāku lēmumu pieņemšanu un darbības caurskatāmību. "Lielākas padomes bieži vien noved pie nepietiekamas atbildības, un ir grūtāk panākt vienotu viedokli," viņš norādīja.

Padomju apvienošana kā risinājums

Runājot par padomju apvienošanu, Jurēvics atzīmē, ka atsevišķas padomes varētu apvienot, lai optimizētu darbību un resursu izmantošanu. "Nav nepieciešams, lai katram uzņēmumam būtu sava padome, kamēr tās funkcijas var tikt veiktas kopīgi," sacīja Jurēvics, uzsverot, ka šāda pieeja ļautu labāk koordinēt darbības un samazināt administratīvos izdevumus.

Secinājums

Edmunda Jurēvica izteikumi rosina plašu diskusiju par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību un to padomju efektivitāti. Tiek uzsvērta nepieciešamība pielāgoties mūsdienu izaicinājumiem un meklēt risinājumus, kas veicinātu izšķirošu darbību efektivitāti un skaidrību. Nozares eksperti un politiķi turpinās vērtēt Jurēvica ieteikumus un to potenciālo ietekmi uz Latvijas ekonomiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas