• 2024. gada 16. septembris 08:16
  • LA
  • 8

Jurēvics: Valsts kapitālsabiedrībās būtu jāsamazina padomju locekļu skaits

Jurēvics ierosina samazināt padomju locekļu skaitu

Valsts kapitālsabiedrībās būtu jāsamazina padomju locekļu skaits, lai uzlabotu to darbību un efektivitāti. Šādu viedokli aģentūrai LETA pauda “Jaunās vienotības” (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics. Viņš norādīja, ka šī iniciatīva varētu stiprināt pārvaldību un veicināt labāku lēmumu pieņemšanu valsts uzņēmumos.

Padomju struktūru optimizācija

Jurēvics uzsvēra, ka padomju locekļu skaits ir jāapsver ne tikai samazināšanas kontekstā, bet arī padomju apvienošanas iespējamībā. Viņš uzskata, ka dažas padomes varētu tikt apvienotas, lai radītu vienkāršāku un efektīvāku struktūru, kas sekmētu ātrāku lēmumu pieņemšanu un uzlabotu komunikāciju starp uzņēmumiem un to valdēm.

Valsts kapitālsabiedrību nozīme

Valsts kapitālsabiedrības spēlē būtisku lomu Latvijas ekonomikā, nodrošinot pakalpojumus un veicinot investīcijas. Jurēvics norādīja, ka efektīvāka padomju darbība ir būtiska, lai šīs organizācijas varētu veiksmīgāk darboties tirgū, radot labvēlīgāku vidi gan uzņēmējdarbībai, gan sociālajai labklājībai.

Reakcija uz priekšlikumiem

Saeimas frakcijas vadītāja priekšlikumi varētu izsaukt plašas diskusijas no dažādām interešu grupām. Ir svarīgi, lai tiktu uzklausīti arī citi viedokļi un priekšlikumi attiecībā uz valsts kapitālsabiedrību pārvaldības uzlabošanu. Jurēvics aicina visus iesaistītos dalīties ar savām idejām un konstruktīvi pieiet diskusijām, lai kopīgi rastu labākos risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas