JV politiķis: Mēs esam nolēmuši pa naktīm valsts budžetu neskatītPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 15:44
  • NRA
  • 5

JV politiķis: Mēs esam nolēmuši pa naktīm valsts budžetu neskatīt

Jaunākās izmaiņas budžeta apspriedē

Pēdējā laikā daudz tiek runāts par valsts budžeta pieņemšanas procesu un tā caurspīdīgumu. "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics nesen paziņoja, ka kompānija nolēmusi naktīs valsts budžetu neskatīt. Šai pieejai ir skaidra jēga – ļaut sabiedrībai sekot līdzi diskusijām un lēmumiem.

Sabiedrības iesaistes uzlabošana

Jurēvics norādīja, ka diskusijas par budžetu dienas laikā veicina plašāku sabiedrības iesaisti un ir lieliska iespēja iedzīvotājiem sekot līdz tam, kā valsts līdzekļi tiek tērēti. “Mēs vēlamies, lai cilvēki būtu informēti un iesaistīti lēmumu pieņemšanas procesā,” uzsvēra politiķis.

Budžeta sagatavošanas process

Saeimas frakciju vadītājs arī piebilda, ka, apspriežot budžetu dienas laikā, tiek nodrošināta iespēja izteikt viedokļus un ieteikumus, kas palīdz izstrādāt labāku un sabiedrībai atbilstošāku budžetu. Tas var veicināt arī lielāku uzticību politikai un valdībai kopumā.

Secinājums

Šī VN pieeja uzsver nepieciešamību pēc caurredzamības un sabiedrības iesaistes valsts pārvaldē. Arī citi politiķi ir aicināti pārdomāt savas darbības un meklēt veidus, kā uzlabot sabiedrības izpratni un dalību budžeta pieņemšanas procesā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas