• 2024. gada 10. jūnijs 13:10
  • TV3
  • 14

Kā nenodarīt sev pāri, baudot sauli

Kā nenodarīt sev pāri, baudot sauli

Lūk būtiskākais, ko ņemt vērā, lai šovasar baudītu saules pieskārienus droši un izvairītos no UV staru negatīvās ietekmes uz ādu:

Izvairieties no saules staru intensitātes laikā

Ir ieteicams izvairīties no tiešiem saules staru pasākumiem starp plkst. 10:00 un 16:00. Šajā laika posmā saules starojuma intensitāte ir vislielākā, tāpēc labāk ir būt ēnā vai aizsargāt ādu ar speciāliem aizsarglīdzekļiem.

Izvēlieties piemērotu saules aizsardzību

Ir svarīgi izmantot piemērotus saules aizsarglīdzekļus ar augstu SPF līmeni. Jums vajadzētu izmantot aizsarglīdzekli vismaz ar SPF 30 un pārklāt visu ķermeni, lai nodrošinātu pilnīgu aizsardzību.

Aizsargājiet acis un galvu

Lai pasargātu acis no UV staru kaitīgajiem efektiem, valkājiet saulesbrilles ar UV aizsardzību. Turklāt ieteicams valkāt cepuri vai šalli, lai aizsargātu galvu no saules apdegumiem.

Atcerieties hidratēties

Uzturēt savu ķermeni hidratētu, baudot sauli, ir ļoti svarīgi. Dzeriet pietiekami daudz ūdens, lai novērstu dehidratāciju un saglabātu veselīgu ādu.

Neaizmirstiet par pārklāšanu

Pat ja esat iepriekš uzklājis saules aizsarglīdzekli, atcerieties pārklāt to regulāri, jo tas var zaudēt savu efektivitāti, jo laiks tiek spēlēts saulē vai ūdenī.

Šiem padomiem ievērojot, jūs varēsiet baudīt sauli droši un izvairīties no ādas bojājumiem. Paturiet prātā savu veselību un baudiet vasaru atbildīgi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas