
Kā sagriezt sīpolu bez asarām? Ģeniāls un vienkāršs triks
Īstais izaicinājums virtuvē
Sīpolus izmantojam daudzu ēdienu pagatavošanai - tie ir virtuves pamatelements. Taču, neskatoties uz to, sīpolu griešana bieži vien ir visnepatīkamākais uzdevums, kas izsauc asaras acīs un paliekot ar nepatīkamu smaku uz rokām un griešanas dēlīša.Kāpēc sīpoli izraisa asaras?
Sīpolu griešanas laikā tiek izdalīti dažādi gāzveida savienojumi, kas nonāk saskarē ar ūdeni acīs, veidojot sērskābes, tādējādi radot diskomfortu un asaru plūsmu. Šī iemesla dēļ daudzi cilvēki izvairās no sīpolu lietošanas, pat ja tie uzlabo ēdienu garšu.Ģeniāls triks sīpolu griešanai
Lai apkarotu šo problēmu, ir viens vienkāršs, taču efektīvs triks, ko piedāvā raksts “Parade”. Pirms sīpolu griešanas ieteicams tos mitrināt zem auksta ūdens vai 20 minūtes ielikt ledusskapī. Šī metode samazina gāzu izdalīšanos, tādējādi mazinot acu diskomfortu.Praktiskas padomas
Papildus minētajam, citi noderīgi padomi sīpolu griešanai ir: - Lietot asu nazi, kas palīdz vieglāk griezt sīpolus un samazina nepieciešamību tos spiest. - Griešanas dzēlīša vietā izmantot stikla vai plastmasas virsmu, uz kuras smarža ilgāk nepaliek.Noslēgumā
Sīpolu griešana vairs nav jāpārvērš par nepatīkamu pieredzi. Ar šiem vienkāršajiem trikiem varam viegli izbaudīt šo garšvielu daudzveidību, nezaudējot komfortu. Izmēģiniet un ieprieciniet sevi ar sīpolu bagātinātām receptēm, nekautrējoties par asarām!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit