• 2024. gada 28. jūlijs 18:58
  • Delfi
  • 7

"Kā var noskaņoties?" – Ostapenko sašutusi par ilgo spēles gaidīšanu

Ostapenko izsaka sašutumu par gaidīšanu

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ir paudusi savu sašutumu par ilgo gaidīšanu pirms Parīzes olimpisko spēļu turnīra pirmās kārtas spēles. Pēc tam, kad sestdien pavadījusi vairākas stundas kortos, cerot uz spēles uzsākšanu, viņa joprojām izjūta nespēju psiholoģiski sagatavoties gaidāmajam mačam.

Vairākas stundas gaidīšanas

Ostapenko, kura ir pazīstama ar savu dedzību un centību, atzina, ka ilgie gaidīšanas brīži viņai atņēmuši fokusēšanos un noskaņošanos turnīram. "Būt kortā un gaidīt vairākas stundas, kad spēle var nenotikt, ir ļoti sarežģīti. Tas rāda, cik svarīgi ir spēt koncentrēties un noturēt uzmanību bīstamā veidā," teica Ostapenko.

Psiholoģiskā sagatavošana

Lai arī Ostapenko ir pieredzējusi spēlētāja, šādas situācijas, kad pieaugošā nenoteiktība liek sajusties nekomfortabli, var ietekmēt jebkura sportista noskaņojumu. Latviešu tenisiste norādīja, ka viņai nācās meklēt veidus, kā atjaunot savu psiholoģisko stāvokli, tomēr tas nebija viegli.

Gaidāmā spēle un cerības

Ostapenko cer, ka nākamajā dienā viņai izdosies mobilizēt savas spējas un ieiet kortā ar pozitīvām domām. "Kaut arī gaidīšana bija grūta, es cenšos fokusēties uz to, kas ir manos spēkos. Esmu gatava cīnīties un darīt visu, lai sasniegtu labus rezultātus," piebilda tennisiste.

Noslēguma domas

Ostapenko izteikumi par gaidīšanu atspoguļo ne tikai viņas individuālos pārdzīvojumus, bet arī plašāku sportistu izaicinājumu cīņas brīžos. Būt sportiskajā vidē prasa ne tikai fizisku sagatavotību, bet arī emocionālu stāvokli, kas ir tikpat svarīgi, lai nodrošinātu labus rezultātus un panākumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas