• 2024. gada 16. septembris 20:00
  • NRA
  • 5

Kāda ir atšķirība starp pomelo un greipfrūtu?

Izmēra un formas atšķirības

Pomelo un greipfrūts ir divi citrusaugļi, kas, lai arī līdzīgi pēc izskata, pieder pie atšķirīgām grupām, un to izmēri ievērojami atšķiras. Pomelo (Citrus maxima) ir lielākais no citrusaugļiem, un tā svars var sasniegt pat piecus kilogramus, savukārt greipfrūta (Citrus paradisi) svars parasti nepārsniedz divus kilogramus. Pomelo ir plakana forma ar biezāku mizu, bet greipfrūts parasti ir noapaļots, ar plānāku mizu.

Krāsu palete

Krāsu atšķirības starp pomelo un greipfrūtu ir acīmredzamas. Pomelo miza parasti ir zaļā vai dzeltenā krāsā, turpretim greipfrūta miza var būt dzeltena, rozā vai pat sarkana. Pomelo iekšpase ir parasti gaišāka un biezāka nekā greipfrūtam, kura iekšpuse ir sulīgāka un krēmīgāka. Šīs krāsu atšķirības var būt norādes par to, kā augļi tiek izmantoti, piemēram, greipfrūti biežāk tiek izmantoti salātos un desertos, kamēr pomelo bieži tiek baudīts kā pašpietiekams uzkoda.

Garšu un uzturvērtību salīdzinājums

Pomelo un greipfrūta garša ir arī diezgan atšķirīga. Pomelo ir saldāks un mazāk skābs nekā greipfrūts, kas ir gaišs un nedaudz rūgts, padarot to par populāru izvēli diētās. Uzturvērtības ziņā pomelo satur vairāk C vitamīna un šķiedrvielu, bet greipfrūtos ir arī daudz antioksidantu un citas barības vielas, kas ir labvēlīgas veselībai. Sakarā ar šīm atšķirībām, augļi bieži tiek izvēlēti atkarībā no vēlamā garšas profila un uztura vajadzībām.

Secinājums

Lai gan pomelo un greipfrūts var šķist līdzīgi, to izmēri, krāsas un garšas atšķirības padara katru augli unikālu. Izprotot šīs atšķirības, ir vieglāk izvēlēties, kurus augļus iekļaut ikdienas uzturā, vai nu kā garšīgas uzkodas, vai kā sastāvdaļu dažādos ēdienos. Izmēģiniet abus augļus un atklājiet, kurš jums garšo vislabāk!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas