• 2024. gada 16. septembris 16:31
  • Delfi
  • 6

"Kāda jēga no sieviešu basketbola?" – Latvijas izlases līdere Šteinberga vērš uzmanību uz netaisnību

Problema ar finansējumu sieviešu basketbolā

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga nesen izteikusi nopietnas bažas par netaisnību, kas valda Latvijas basketbolā. Viņasprāt, sieviešu basketbolam vienmēr trūkst naudas, turklāt tas ir visai skaidrs, kad salīdzina ar vīriešu basketbolu, kur pieaugušo un jauniešu līmeņos publicitāte un finansējums ir daudz lielāki.

Publicitāte un atbalsts

Šteinberga norāda, ka mediju uzmanība vīriešu basketbolam ir nesamērīgi liela, kas ilgtermiņā ietekmē arī jauno sportistu attīstību un līdzdalību sportā. “Ja meitenes nesaņem attiecīgu atbalstu un redzamību, kā viņām vispār cerēt uz profesionālu karjeru?” viņa jautā.

Sieviešu basketbola potenciāls

Sieviešu basketbols ir ne tikai sports, bet arī spēcīgs instruments, kas var ietekmēt sabiedrību. Vairāk naudas un atbalsta sieviešu basketbolam varētu dot iespēju attīstīt jaunus talantus un popularizēt sieviešu sportu, kas savukārt veicinātu veselīgu konkurenci un dažādību Latvijas sportā kopumā.

Kā rīkoties tālāk?

Anete Šteinberga aicina sabiedrību un sporta organizācijas pievērst lielāku uzmanību sieviešu basketbola attīstībai, kā arī veidot programmas, kas palīdzētu piesaistīt finansējumu un resursus. “Ir ļoti svarīgi apzināties, ka šobrīd ieguldījums sieviešu sportā ir ieguldījums nākotnē,” viņa uzsver.

Noslēgums

Kā redzams, sieviešu basketbola nākotne Latvijā ir atkarīga no papildus atbalsta un izpratnes par tālākām perspektīvām. Šeit ir izveidojušās daudzas iespējas – ja mēs spēsim mainīt esošo situāciju, mēs varēsim redzēt daudzus panākumus ne tikai uz laukuma, bet arī ārpus tā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas