• 2024. gada 16. septembris 11:13
  • JAUNS.LV
  • 5

Kalniņa-Lukaševica: ir jānodrošina Krievijas valsts līdzekļu konfiskācija un nodošana Ukrainai

Kalniņa-Lukaševica uzsver Krievijas līdzekļu konfiskāciju

Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa Lukaševica (Jaunā Vienotība) ir skaidri norādījusi, ka, lai efektīvi reaģētu uz Krievijas agresiju, ir nepieciešams konfiscēt Krievijas valsts līdzekļus un nodot tos Ukrainai. Šāds solis ir būtisks, lai atbalstītu Ukrainu tās cīņā pret agresoru un stiprinātu starptautisko solidaritāti.

Jaltas Eiropas stratēģijas konference

Kalniņa-Lukaševica izteicās, piedaloties prestižajā Jaltas Eiropas stratēģijas konferencē, kurā piedalījās augsta līmeņa Ukrainas politiķi, tostarp prezidents, spīkers, premjerministrs, kā arī ārlietu un aizsardzības ministri. Konferences mērķis bija vienot Eiropas valstu vadītājus un ekspertus, lai apspriestu stratēģijas un pasākumus, kas varētu efektīvi vērsties pret Krievijas sabiedrisko un militāro agresiju.

Pasaules atbalsts Ukrainai ir kritiski svarīgs

Konferences dalībnieki akcentēja nepieciešamību pēc vienota un kooperatīva piegājiena, lai stiprinātu Ukrainas lomu reģionā un nodrošinātu tās suverenitāti. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Krievijas līdzekļu izmantošana Ukrainas atbalstam var kalpot kā nozīmīga veida atbalsts, kas palīdzēs nostiprināt valsts ekonomiku un atjaunot infrastruktūru, kas cietusi kara rezultātā.

Nākotnes perspektīvas

Pēc Kalniņas-Lukaševicas domām, ir jāizstrādā konkrētas darbības shēmas un jāturpina dialogs starp valstīm, lai pārliecinātos, ka rīcība ir ne tikai efektīva, bet arī atbalsta ilgtspējīgu mieru un stabilitāti reģionā. Pārrunājot nākotnes sadarbību, konferencē tika izteikti ieteikumi par jaunām inovatīvām pieejām, kā arī uzsvērta jaunu resursu mobilizācija, lai varētu ilgtermiņā atbalstīt Ukrainu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas