• 2024. gada 18. jūnijs 17:00
  • TV3
  • 13

Kāpēc jaunākajiem "Peugeot" ir divsajūgu pārnesumkārba un piedziņas ķēde?

Kāpēc jaunākajiem "Peugeot" ir divsajūgu pārnesumkārba un piedziņas ķēde?

“Peugeot” jaunāko modeļu bagāžniekus nereti rotā liels uzraksts HYBRID. Taču zem motorpārsega neredz īstam pašuzlādes hibrīdam raksturīgos, oranžos kabeļu apvalkus. Tad jau Peugeot hibrīds nav īsts, bet gan t.s. vieglais jeb mild hibrīds, kur elektrības iesaiste braukšanā ir visai ierobežota?

Laikamērojot automobiļu tirgus tendences, daudzi ražotāji cenšas piedāvāt sabiedrībai vērienīgus hibrīdus, kas būtu videi draudzīgāki un efektīvāki. Tomēr "Peugeot" konkrētajos jaunajos modeļos ir izvēlējušies divsajūgu pārnesumkārbu un piedziņas ķēdi, lai nodrošinātu lielāku elastību un efektivitāti.

Šī pieeja ļauj automobilim izmantot elektriskās enerģijas priekšrocības, taču vienlaikus saglabāt benzīna dzinēja elastīgumu un ātrdarbību. Ar divsajūgu pārnesumkārbu ir iespējams vienlaicīgi izmantot gan benzīna dzinēju, gan elektrisko piedziņu, nodrošinot optimālu jaudu un efektivitāti atkarībā no braukšanas apstākļiem un prasībām.

Līdz ar to, lai gan Peugeot jaunākie modeļi var nebūt pilnībā pašuzlādes hibrīdi, tie joprojām nodrošina iespaidīgu efektivitāti un videi draudzīgu braukšanas pieredzi, kombinējot tradicionālo benzīna dzinēju ar elektriskās enerģijas priekšrocībām.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas