Kārsavas mežā nejauši atrod retas sēņu un sūnu sugasVide
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 14:58
  • TV3
  • 7

Kārsavas mežā nejauši atrod retas sēņu un sūnu sugas

Retu sēņu un sūnu atklāšana Kārsavas mežā

AS “Latvijas Valsts meži” (LVM) Ziemeļlatgales reģiona vecākais plānotājs ir izdarījis interesantu atklājumu, veicot ikdienas darba pienākumus Kārsavas meža iecirknī. Viņš fiksējis meža nogabalu, kurā atrodas Latvijā reti sastopamas sēņu un sūnu sugas, kas ir Eiropas Savienības nozīmes biotops.

Vērtīgs papildinājums “Natura” 2000 teritorijām

Šī atklāšana ir nozīmīgs solis Latvijas dabas resursu aizsardzībā. LVM norāda, ka šis meža nogabals būs vērtīgs papildinājums plānotajam “Natura” 2000 teritoriju tīkla paplašinājumam. Šis tīkls ir radīts, lai saglabātu Eiropas biotopus un aizsargājamās sugas, un šī jaunā atradne palīdzēs veicināt bioloģisko daudzveidību reģionā.

Dabas bagātībām jāpiegriež uzmanība

LVM aicina visus dabas mīļotājus un ekspertus pievērst lielāku uzmanību šādām dabas bagātībām, kā arī veicināt to izpēti un aizsardzību. Reti sastopamas sēņu un sūnu sugas ne tikai bagātina Latvijas ekosistēmu, bet arī ir nozīmīgas zinātniskajiem pētījumiem un dabas izglītībai.

Projekta nākotne un attīstība

Turpmākajos mēnešos LVM plāno īstenot pētījumus un monitoringu šajā meža nogabalā, kā arī izstrādāt plānu, kā vislabāk nodrošināt šo sugu aizsardzību un atbalstīt dabas atrakstīšanu. Tiekšanās uz ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu neapšaubāmi ir pirmais solis, lai nodrošinātu nākamajām paaudzēm šīs unikālās dabas veidojumus un sugas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas