Kazāks: "Nav nepieciešamības "strebt karstu", bet likmes ir jālaiž lejup!"Ekonomika/Delfi plus/Spried ar Delfi
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 9. oktobris 14:32
  • Delfi
  • 9

Kazāks: "Nav nepieciešamības "strebt karstu", bet likmes ir jālaiž lejup!"

Kazāka viedoklis par likmēm

Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas prezidents, izteica savu viedokli par Eiropas Centrālās bankas (ECB) darbībām saistībā ar bāzes likmju izmaiņām. Viņš norādīja, ka pašreizējā situācijā nav nepieciešams "strebt karstu", kas nozīmē, ka nav steidzamas nepieciešamības pieņemt straujus lēmumus.

ECB sēde un nākotnes perspektīvas

Kazāks pauda savas domas par iespējamajiem lēmumiem, kas varētu tikt pieņemti 17. oktobra ECB sēdē. Viņš uzsvēra, ka likmes ir jālaiž lejup, kas liecina par nepieciešamību atvieglot monetārās politikas nosacījumus. Šī pieeja varētu sekmēt ekonomikas atveseļošanos un stabilitāti.

Ekonomikas stabilizācija un ietekme uz sabiedrību

Samazinātas likmes varētu dot iespēju uzņēmumiem un mājsaimniecībām vieglāk piekļūt aizdevumiem, kas savukārt stimulētu patēriņu un investīcijas. Kazāks uzsvēra, ka šī politika varētu palīdzēt mazināt inflācijas spiedienu un veicināt ekonomisko izaugsmi ilgtermiņā.

Kopsavilkums

Mārtiņš Kazāks aicina to, ka nav nepieciešamības pieņemt steidzamus lēmumus attiecībā uz bāzes likmēm, tomēr aicina uz nākotnes likmju pazemināšanu. Šādi pasākumi var būt būtiski, lai veicinātu stabilitāti un atveseļošanos Latvijas ekonomikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas