
Kļavu sulu tecināšanas sezona iet uz beigām; kad varēs sākt tecināt bērzu sulas?
Kļavu sulu tecināšanas sezona tuvojas beigām
Kļavu sulu tecināšanas sezona šogad tuvojas noslēgumam. SIA "Kainaiži" valdes priekšsēdētāja Līvija Letīcija Labanovska aģentūrai LETA norādīja, ka nākamajā nedēļā varētu būt pēdējās iespējas iegūt šo iecienīto sulu. Kļavu sulas ir nozīmīgs pavasara produkts Latvijā, un dabas dāvanas baudīšana ir daudziem latviešiem svarīga tradīcija.Bērzu sulu tecināšanas sezonas gaidas
Par godu kļavu sezonas noslēgumam, daudzi jau sāk gaidīt bērzu sulu tecināšanas periodu. Bērzu sulas ir atzītas par veselīgu dzērienu ar augstu minerālvielu un vitamīnu saturu. Labanovska uzsver, ka tuvākajā laikā ir svarīgi sekot laika apstākļiem, jo tie būtiski ietekmē bērzu sulu plūsmu.Kad sākt tecināt bērzu sulas?
Bērzu sulu tecināšana parasti sākas, kad dienas kļūst siltākas, un nakts temperatūra joprojām ir zema. Šis periods parasti iestājas martā vai aprīļa sākumā. Līdz ar to, pat ja kļavu sulu sezona beidzas, arvien drīzāk varam sagaidīt bērzu sulu ražas sākumu. Bērzu sulas pasniegšana ir vēl viena pavasara tradīcija, ko daudzi izmanto, lai atzīmētu jaunā gada atnākšanu.Secinājums
Kļavu sulu tecināšanas sezona šogad tuvojas noslēgumam, taču jau drīzumā varēs sākt baudīt arī bērzu sulas. Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk novērtē dabīgās un veselīgās dzērienus, kas nāk no mūsu mežiem un ko varam ražot paši. Secinājums – laiks baudīt pēdējās kļavu sulas un gaidīt jaunas jeb bērzu sulu ražas!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit