Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļeteSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 16:21
  • VS
  • 3

Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļete

Jaunā vienotā biļete: praktiskums un pieejamība

Kļuvuši zināmi gaidāmās vienotās vilciena un «Rīgas satiksmes» biļetes parametri, kas ieviestajā pilotprojektā nodrošinās vienotu pārvadājumu pieredzi. Šī biļete ļaus pasažieriem iegādāties vienu laika biļeti, kas apvieno reģionālo dzelzceļa maršrutu un Rīgas pilsētas maršrutu pakalpojumus.

Cenas noteikšana un biļešu pieejamība

Vienotās biļetes cena būs 2 eiro, kas sastāv no «Rīgas satiksmes» biļetes 1,5 eiro un AS «Pasažieru vilciens» biļetes 0,5 eiro. Šo biļešu tirdzniecību plānots nodrošināt «Pasažieru vilciena» aplikācijā, kā arī citos komersantos, piemēram, SIA «Mobilly» un «bezrindas.lv».

Potenciāls pasažieru skaita pieaugums

Satiksmes ministrija sagaida, ka šī jaunā biļete veicinās pasažieru skaita pieaugumu par aptuveni 30%. Pašreizējais abās pārvadātāju sistēmās vienlaicīgi izmantojošo pasažieru skaits ir ap 38 000 gadā, un pilotprojekta ietvaros tiks plānots, ka vienotās biļetes pakalpojumu izmantos aptuveni 50 000 pasažieru mēnesī.

Finansējuma nepieciešamība un izmaksas

Lai nodrošinātu šo pakalpojumu, būs nepieciešama kompensācija AS «Pasažieru vilciens» par biļešu cenu A zonā. Tas nozīmē, ka nepieciešami 600 000 eiro negūto ieņēmumu kompensēšanai un vēl 47 000 eiro «Pasažieru vilciena» izmaksām, kas saistītas ar vienotās biļetes izstrādi un ieviešanu.

Ilgtspējīgas transporta plūsmas veicināšana

Arī Rīgas dome un valsts apzinās, ka šāda biļešu kombinācijas ieviešana ne tikai sekmēs piekļuvi Rīgai Pierīgas iedzīvotājiem, bet arī samazinās transporta plūsmu pilsētā. Vienota biļete ļaus ērti pārsēsties starp dažādiem transportlīdzekļu veidiem, kas savukārt mudinās vairāk cilvēku izmantot sabiedrisko transportu, nevis privātos auto.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas