Ko iesākt ar Lieldienu olām? Četras receptes
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • 2025. gada 21. aprīlis 06:00
  • LSM
  • 36

Ko iesākt ar Lieldienu olām? Četras receptes

Ievads: Lieldienu olas pēc svētkiem

Pēc Lieldienām daudziem mājās paliek milzīgs olu krājums, kas nokrāsots pavasara noskaņās, bet ne vienmēr izdodas tās visas apēst. Neatkarīgi no tā, cik prātīgi esat izvēlējušies krāsoto olu skaitu, joprojām var rasties jautājums – ko iesākt ar atlikušajām olām? Šajā rakstā piedāvājam četras gardas receptes, kas palīdzēs iztērēt Lieldienu olu krājumus un vienlaikus iepriecināt ģimeni.

Recepte 1: Olu salāti ar majonēzi

Olu salāti ir vienkāršs un garšīgs veids, kā iztērēt atlikušās Lieldienu olas. Jums būs nepieciešamas: - 4-5 krāsotās olas - 3 ēdamkarotes majonēzes - Sāls un pipari pēc garšas - Sīpoli, jeb dillītes dekorēšanai Pagatavošana: 1. Olām viegli noskalojiet krāsu un izņemiet dzeltenumus. 2. Sadrupiniet olas ar dakšiņu un sajauciet ar majonēzi, sāli un pipariem. 3. Pasniedziet salātus ar sīpolu vai dilli.

Recepte 2: Omlete ar krāsotajām olām

Olu omlete ir ātri pagatavojams un sātīgs ēdiens. Lai sagatavotu omleti ar Lieldienu olām, jums būs nepieciešams: - 4 krāsotās olas - 1/2 tase piena - Sāls un pipari - Dārzeņi (piemēram, paprika, spināti, sīpoli) Pagatavošana: 1. Sakuļ olas ar pienu, pievieno sāli un piparus. 2. Pievienojiet smalki sagrieztus dārzeņus un kārtīgi samaisiet. 3. Uzkarsējiet pannu un cepiet omleti līdz zeltainai garoziņai.

Recepte 3: Lieldienu olu zupa

Ja esat neierastāki un vēlaties eksperimentēt, varat pagatavot olu zupu. Nepieciešams: - 4 krāsotās olas - 1 litrs dārzeņu vai vistas buljona - Sīpoli, burkāni un garšvielas pēc izvēles Pagatavošana: 1. Uzvāriet buljonu kopā ar sagrieztiem dārzeņiem. 2. Kad dārzeņi ir mīksti, pievienojiet viegli sakultas olas, ļaujot tām izveidot mazas plūmes zupā. 3. Pasniedziet karstu ar maizes šķēli.

Recepte 4: Krāsoto olu pica

Pēc Lieldienām izsist olas var izmantot arī kā picu pildījumu. Jums būs nepieciešams: - 1 picu pamatni - 4 krāsotās olas - Tomātu mērce - Siers un izvēlēti dārzeņi Pagatavošana: 1. Uz pamatnes izklājiet tomātu mērci un apkaisiet ar sieru. 2. Sadrupiniet krāsotās olas un izklājiet tās uz virsmas kopā ar dārzeņiem. 3. Cepiet picu atbilstoši pamatnes norādījumiem.

Noslēgums: Radošums virtuvē

Lieldienu olu izlietošana var būt radoša un jautra, un ar šīm receptēm varat viegli apvienot garšīgu ēšanu un svētku atmiņas. Neļaujiet šīm krāsotajām olām stāvēt ledusskapī, bet izmantojiet tās noderīgi un garšīgi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas