• 2024. gada 26. jūlijs 08:22
  • LSM
  • 15

Koncertzāles «Latvija» 5 gadu jubileju svinēs ar latvisku un emocionāli piesātinātu koncertu

Koncertzāles "Latvija" 5 gadu jubilejas svinības

Šajā sestdienā, 27. jūlijā, Ventspils koncertzāle "Latvija" svinēs savu 5 gadu jubileju ar emocionāli piesātinātu un latvisku koncertu. Šis pasākums solās būt īpašs ne tikai koncertzāles vēsturē, bet arī visiem, kas to apmeklēs.

Augstvērtīgs mākslinieku sastāvs

Jubilejas koncerta ietvaros uzstāsies izcili mūziķi, tostarp Liepājas Simfoniskais orķestris, ērģelniece Iveta Apkalna, Latvijas Radio koris un pianists Reinis Zariņš. Kopā ar šiem māksliniekiem uz skatuves kāps arī paši ventspilnieki, tādējādi radot intīmu un kopību veidojošu atmosfēru, kas šajā īpašajā notikumā ir īpaši nozīmīga.

Dziesmas no Kurzemes komponistiem

Koncerta programmā iekļauta mūzika no izciliem Kurzemes komponistiem, tostarp Viļņa Šmīdberga un Ērika Ešenvalda skaņdarbiem. Šie darbi ne tikai attēlo latvisko kultūru, bet arī liek svinēt mūsu valsts muzikālo manto, kas ir bagāts un daudzveidīgs.

Instrumentu godināšana

Pasākuma laikā tiks īpaši godināti arī koncertzāles instrumenti — Dāvida Kļaviņa pasaulē lielākās vertikālās klavieres, kā arī ērģeles, kas īpaši radītas koncertzāles vajadzībām. Šie instrumenti ir ne tikai mākslinieciskas vērtības simboli, bet arī tam, kā mūzika spēj apvienot cilvēkus un radīt neaizmirstamus mirkļus.

Aicinājums apmeklēt jubileju

Koncertzāles "Latvija" 5 gadu jubileja ir lieliska iespēja ikvienam mūzikas mīļotājam piedalīties šajā emocijām bagātajā pasākumā. Aicinām ikvienu, kuram rūp latviešu kultūra un mūzika, apmeklēt šo īpašo koncertu un izjust svētku atmosfēru kopā ar māksliniekiem un citiem mūzikas cienītājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas