
Krēmīgā polenta ar sēņu ragū
Svētku prieks un kulinārijas burvība
Ziemassvētku gaidās, kad ikviens vēlas radīt īpašu noskaņu svinībām, “Eņģeļi pār Latviju” stāstu vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa apciemojušas “Rimi” Gardēža. Šeit, kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski, viņas ne tikai pirmo reizi iepazina krēmīgās polentas gatavošanas prasmes, bet arī apguva sēņu ragū noslēpumus.Kulinārijas meistars dalās ar padomiem
Normunds Baranovskis, kurš ir pazīstams ar savu dedzību un radošumu virtuvē, ar prieku dalījās savās zināšanās par polentas pagatavošanu. Šī tradicionālā itāļu ēdiena savienojums ar sēņu ragū padara to par lielisku izvēli svētku abonentiem. “Saldā krēmīgā tekstūra un aromātiskais sēņu ragū ir ideāls veids, kā radīt siltumu un mājīgumu svētkos,” norādīja Baranovskis.Labdarība un kopā būšana
Šī kulinārijas nodarbība nenotika tikai garšu gūšanai. Tā bija daļa no lielākā mērķa atbalstīt Bērnu slimnīcas fondu, jo Kristīne un Liene ir apņēmušās veidot svētkus bērniem, kuriem nepieciešams īpašs atbalsts. “Visu laiku esam iestājušās par bērnu veselību, un šeit, kopā ar Normundu, radām ne tikai gardu maltīti, bet arī prieku un cerību,” stāsta Liene Dambiņa.Prieks ar mūziku un kulināriju
Pasākuma noslēgumā dalībniekiem bija iespēja piedalīties mūzikas koncertā, kuru vadīja Kristaps Rasims. “Svētku laiks ir par prieku, dalīšanos un kopā būšanu. Šī polenta ar sēņu ragū ir simbols tam, kā mēs varam apvienot labas lietas un radīt prieku citiem,” atzina Rasims. Ziemassvētku noskaņas iedvesmotās kulinārajās aktivitātēs ir būtiska daļa no Latvijas tradīcijām, un šie pasākumi ne vien priecē garšas kārpiņas, bet arī rosinās labdarības sajūtu vissapņojamākajos svētkos.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit