• 2024. gada 16. septembris 15:34
  • Diena
  • 7

Krievija pret Ukrainu divās nedēļās raidījusi vairāk nekā 640 "Shahed"

Jauni uzbrukumi: "Shahed" dronu lietojums

Saskaņā ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska paziņojumu, Krievija septembrī tikai divu nedēļu laikā pret Ukrainu ir raidījusi vairāk nekā 640 "Shahed" dronus. Šis skaitlis apliecina pieaugošo Krievijas agresiju un tās centienus izmantot bezpilotniekus kā galveno ieroci karā pret Ukrainu.

Ukrainas aizsardzības pasākumi

Ukraina ir pastiprinājusi savus gaisa aizsardzības pasākumus, lai aizsargātu svarīgos objektus un iedzīvotājus no pārmērīgiem uzbrukumiem. Zelenskis uzsvēra, ka, neskatoties uz Krievijas agresiju, Ukraina turpinās darboties, lai aizsargātu savu suverenitāti un neatkarību. Aizsardzības spēku spējas tiek pastāvīgi stiprinātas, un tiek meklēti jauni sabiedrotie, lai cīnītos pret Krievijas agresiju.

Starptautiskā reakcija

Šie notikumi ir izsaukuši plašu starptautisko reakciju. Rietumu valstis izsaka nosodījumu par Krievijas militārajiem uzbrukumiem un uzsver nepieciešamību sniegt papildu atbalstu Ukrainai. Katra jauna informācija par "Shahed" dronu pielietojumu rada bažas par civiliedzīvotāju drošību un iespējamiem miermīlīgo iedzīvotāju upuriem.

Nākotnes skatījums

Karš Ukrainā joprojām turpinās, un Krievijas "Shahed" dronu masveida izmantošana uzsver nepieciešamību efektīvāk reaģēt uz šiem draudiem. Ukrainas valdība un NATO partneri strādā pie plāniem, kā uzlabot aizsardzības infrastruktūru un palielināt militāro palīdzību, lai saglabātu stabilitāti reģionā un nodrošinātu mieru un drošību visai Eiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas