Krievijas oligarha Mazepina uzņēmumam "Uralkali Trading" reģistrēts vēl viens VID nodrošinājumsEkonomika/Eiropas ziņas
Foto un virsraksts: Delfi

Krievijas oligarha Mazepina uzņēmumam "Uralkali Trading" reģistrēts vēl viens VID nodrošinājums

Jauns VID nodrošinājums "Uralkali Trading"

Otrdien, 15. oktobrī, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir pieņēmis lēmumu par jauna nodrošinājuma piemērošanu SIA "Uralkali Trading". Šis solis liecina par turpmāko uzraudzību uzņēmumam, kas saistīts ar Krievijas oligarhu Mazepinu un ir pazīstams savās darbībās saistībā ar minerālmēslu tirdzniecību.

Aizliegums reģistrēt komercķīlas

Saskaņā ar informāciju no "Lursoft Klientu portfelis", jaunais nodrošinājums nosaka aizliegumu reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt LR Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā. Šāds lēmums ir svarīgs, lai ierobežotu uzņēmuma iespējas veikt finanšu darījumus, kas varētu būt saistīti ar neskaidrām vai potenciāli nelikumīgām aktivitātēm.

Uzņēmuma darbības konteksts

"Uralkali Trading" ir filiāle Krievijas uzņēmumam "Uralkali", kas ir viens no pasaules vadošajiem potaša ražotājiem. Oligarha Mazepina interese par šo uzņēmumu piesaista uzmanību, ņemot vērā starptautiskās sankcijas un viņa saistības ar Krievijas valdību.

Secinājumi un turpmākās sekas

Jauna nodrošinājuma piemērošana var radīt nopietnas sekas uzņēmuma darbībām un tā finansēm. Tas ir signs, ka Latvijas valsts iestādes turpina rīkoties stingri attiecībā uz uzņēmumiem, kas varētu būt saistīti ar Krievijas ekonomiku un tās oligarhiem. Nākotnē ir būtiski sekot līdzi šī uzņēmuma darbībām un VID lēmumiem, lai saprastu, kā tas ietekmēs reģiona tirgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas