• 2024. gada 16. septembris 07:30
  • JAUNS.LV
  • 5

Krievu triecienā Harkivā nogalināta sieviete, 42 ievainoti

Krievijas armijas trieciena sekas Harkivā

Svētdien, 2023. gada 22. oktobrī, Harkivā noticis traģisks incidents, kad Krievijas armija veica triecienu, rezultātā nopietni tika postīts 12 stāvu dzīvojamais nams. Šis uzbrukums vēlreiz apliecina karojošās puses spēku pielietošanu pret civiliem mērķiem.

Vienas dzīvības zaudējums un ievainotie

Saskaņā ar Harkivas mēra Ihora Tereheva sniegto informāciju, šajā triecienā dzīvību zaudējusi viena sieviete, savukārt 42 cilvēki guvuši ievainojumus. Tas atspoguļo daudzo cilvēku ciešanas, kuri šajā konfliktā ik dienas saskaras ar vardarbību un nestabilitāti.

Harkivas pilsētas iedzīvotāju solidaritāte

Harkivas iedzīvotāji šajā grūtajā laikā izsaka atbalstu viens otram, organizējot palīdzību cietušajiem un viņu ģimenēm. Vietējās organizācijas jau sākušas sniegt medicīnisku un emocionālu atbalstu trauma cietušajiem, kā arī apkopo ziedojumus nepieciešamības gadījumā.

Starptautiskā reakcija

Šāds uzbrukums, kas vērsts pret civiliem iedzīvotājiem, ir izsaucis starptautisku sašutumu. Daudzas valstis un organizācijas nosodījušas šo incidentu, pieprasot ātru izmeklēšanu un atbildīgo personu saukšanu pie atbildības. Cilvēktiesību aizsardzības grupas norāda, ka šāda rīcība ir skaidrs starptautisko humanitāro likumu pārkāpums.

Turpinās izmeklēšana un palīdzības sniegšana

Pašvaldība un vietējās varas iestādes turpina strādāt, lai sniegtu palīdzību cietušajiem un veiktu izmeklēšanu par notikušo. Ir izsludināta ārkārtas situācija, lai nodrošinātu vajadzīgo atbalstu un aizsardzību, kamēr Harkiva saskaras ar šīm grūtībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas