• 2024. gada 16. septembris 18:02
  • LSM
  • 3

Kuldīgā ar garšu festivālu atzīmē tilta jubileju

Tilta jubileja Kuldīgā

Šogad Kuldīgas simbols — senais ķieģeļu tilts — atzīmē savu 150. gadadienu. Šī nozīmīgā jubileja tiek atzīmēta ar īpašu pasākumu, kas ne tikai godina tilta vēsturi, bet arī apvij vietējās kultūras un gastronomijas aspektus. Tiltam, kas ir daļa no Kuldīgas arhitektoniskā mantojuma, ir liela nozīme gan iedzīvotājiem, gan tūristiem, un šī gada svinības ir lieliska iespēja to izcelt.

Garšu festivāls "Audz’s Kurzemē"

Pirmo reizi tilts tika pārvērsts par garšu tiltu, piedāvājot apmeklētājiem izbaudīt festivālu "Audz’s Kurzemē". Šajā dienā Kuldīgā pulcējās vietējo produktu cienītāji un garšas baudītāji, kuriem bija iespēja iepazīties ar Kurzemes reģiona bagātīgo kulināro mantojumu. Festivāls piedāvāja dažādas aktivitātes, degustācijas un iespējas satikties ar vietējiem ražotājiem.

Vietējo produktu popularizēšana

"Audz’s Kurzemē" festivāls ne tikai izsniedza garšas mirkļus, bet arī veicināja vietējo produktu popularizēšanu. Apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt dažādus tradicionālos ēdienus, kas tika pagatavoti no vietējiem izejmateriāliem. Šādi pasākumi palīdz atbalstīt vietējos lauksaimniekus un ražotājus, kā arī veicina Kuldīgas ekonomiku.

Kopienas apvienošanās svinībām

Šis festivāls kļuva arī par nozīmīgu norises vietu, kurā satikās gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi no citām pilsētām, veidojot draudzīgu un vienotu kopienas atmosfēru. Svinībās piedalījās ne tikai ēdiena baudītāji, bet arī mākslinieki, kuri ar mūziku un mākslu iekrāsoja pasākuma gaisotni, padarot to vēl neaizmirstamāku. Kuldīga pierādīja, ka ir ne tikai vēstures, bet arī garšu pilsēta.

Tilta nākotne

Atzīmējot tilta 150 gadu jubileju, Kuldīga apliecināja, ka mantojums ir jāsvin un jāsaglabā. Šādi pasākumi veicina interesi par vēsturiskām vietām un to nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Pilsētas iedzīvotāji ir apņēmušies rūpēties par šo simbolu un turpināt to izcelt nākotnē, attīstot vēl daudzus līdzīgus pasākumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas