
Kura vistas daļa ir viskaitīgākā - to nekādā gadījumā nevajadzētu ēst
Kā vistas gaļa ietekmē veselību
Vistas gaļa ir kļuvusi par iecienītu izvēli daudzu cilvēku vidū, pateicoties tās pieejamībai un daudzveidīgajam pielietojumam virtuvē. Gan veselīga dzīvesveida piekritēji, gan ātrās ēdināšanas mīļotāji to iekļauj savā uzturā, taču ir svarīgi saprast, kādas vistas daļas ir veselīgas un kuras tomēr labāk izslēgt no ēdienkartes.Veselīgas vistas gaļas daļas
Izvēloties vistas gaļu, jāņem vērā, ka vairums priekšrocību nāk no vistas krūtiņas. Šī daļa ir zema tauku satura, bagāta ar olbaltumvielām un satur būtiskas minerālvielas, piemēram, dzelzi un fosforu. Turklāt vistas krūtiņa ir viegli sagremojama un piemērota dažāda veida diētām, tostarp veselīgas ēšanas ievērošanai.Kuras daļas ir viskaitīgākās?
Tomēr, ne visas vistas daļas ir līdzvērtīgas. Speciālisti, balstoties uz izdevuma “TSN” pētījumiem, brīdina, ka ir daži elementi, kurus labāk neēst vispār. Vistas āda ir viens no galvenajiem kaitīgo komponentu avotiem, jo tā satur augstu piesātināto tauku daudzumu, kas var veicināt sirds un asinsvadu slimību attīstību.Citi ieteikumi un padomi
Turklāt arī vistas kauli, ko bieži izmanto buljonu pagatavošanā, var būt nekaitīgi, taču, ja no tiem veido buljonus, jāuzmanās no pārmērīgas sālīšanas un garšvielu pievienošanas. Ideālā gadījumā buljonu vajadzētu pagatavot no svaigem vistas gaļas daļām, kuras tiek atzītas par veselīgām, piemēram, krūtiņas.Secinājumi
Kopumā, izvēloties vistas gaļu, ir svarīgi būt apzinīgam un izvēlēties tās daļas, kas nodrošina veselīgu uzturu. Vistas krūtiņa ir ideāla izvēle, bet vistas āda un citas taukainas daļas ieteicams izslēgt no ikdienas ēdienkartes. Determinējot savu uzturu apzināti, mēs varam rūpēties par savu veselību un dzīvot aktīvāku dzīvesveidu.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit