Laba ir gan vistas fileja, gan divreiz lētākais stilbiņš. Kā ēst taupīgi, bet vērtīgi
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 04:28
  • LSM
  • 6

Laba ir gan vistas fileja, gan divreiz lētākais stilbiņš. Kā ēst taupīgi, bet vērtīgi

Ekonomiska ēšana vs. neveselīgi produkti

Ikreiz, kad cilvēki dzird par ekonomisku ēšanu, viņiem bieži vien ir priekštats, ka tas nozīmē pārbūt pārtiku tikai no lētiem, bet neveselīgiem produktiem, piemēram, makaroniem ar kečupu. Tomēr patiesība ir tāda, ka taupīga ēšana var būt gan veselīga, gan garšīga. Lielākā daļa cilvēku, kuri regulāri izvēlas cīsiņus, desas un kūpinājumus, varētu vērst savu uzmanību uz svaigu gaļu, kas ne tikai nodrošina nepieciešamās uzturvielas, bet arī sniedz iespēju ietaupīt.

Vērts apsvērt gaļas izvēli

Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore uzsver, ka svaiga vistas fileja ir lieliska izvēle taupīgākai ēšanai, taču arī stilbiņi, kas bieži tiek pārdoti par divreiz lētāku cenu, var būt ļoti garšīgs un barojošs variants. Šāda veida gaļa ir piesātināta ar derīgām vielām un var tikt pagatavota dažādos veidos, kas ļauj tās baudīšanu padarīt dažādu un interesantu.

Par mājās gatavošanu un tās priekšrocībām

Mājas gatavošana ne tikai ļauj ietaupīt naudu, bet arī sniedz iespēju kontrolēt vajadzīgās sastāvdaļas un to kvalitāti. Sondore norāda, ka daudzi cilvēki uzskata, ka mājas pagatavošanai ir nepieciešamas lielas pūles un laiks, taču tas nemaz nav tik laikietilpīgi. Ar dažām vienkāršām receptēm un plānošanu ir iespējams ātri un viegli pagatavot garšīgas maltītes.

Ko izvēlēties un kā plānot

Lai ēstu lētāk, bet vērtīgāk, ir svarīgi plānot ēdienkarti un pirkt sastāvdaļas, kas ļaus radīt vairākas maltītes. Piemēram, gatavojot vistas fileju, var izmantot paliekas nākamajās dienās dažādās salātēs vai zupās. Turklāt, iepērkoties saprātīgi un izvēloties sezonālās produkcijas, var ne tikai samazināt izdevumus, bet arī iegūt gardākus un veselīgākus ēdienus.

Secinājums

Ekonomiska ēšana nav sinonīms neveselīgai pārtikai. Izvēloties svaigas gaļas produktus, plānojot maltītes un gatavojot mājās, ikviens var baudīt garšīgu un veselīgu uzturu, neapgrūtinot savu maku. Taupīga ēšana ir ne tikai izdevīga, bet arī sniedz iespēju uzlabot veselību un dzīves kvalitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas