
Labāk nekā kartupeļi: 10 veselīgākās piedevas
Veselības būtība piedevās
Piedevas bieži tiek uzskatītas par sekundāriem ēdieniem, taču tās spēj ne tikai papildināt pamatēdiena garšu, bet arī būtiski uzlabot tā uzturvērtību. Aizmirstot par tām, mēs zaudējam iespēju dažādot savu uzturu un uzlabot veselību. Šajā rakstā aplūkosim desmit veselīgākās piedevas, kas var kļūt par neaizvietojamu daļu jūsu ēdienkartē.Kvinoja – superpiedeva
Kvinoja ir ne tikai garšīga, bet arī bagāta ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un vitamīniem. Tā ir lieliska izvēle cilvēkiem, kas vēlas samazināt ogļhidrātu patēriņu. Šī graudaugu alternatīva satur visus deviņus neaizvietojamos aminoskābes, tāpēc tā ir ideāls variants vegāniem un veģetāriešiem.Salāti – krāsu un uztura avots
Zaļie salāti ir dārzeņu karalis, kas piepilda reģionus ar vērtīgām uzturvielām. Tie ir zemi kaloriju, turklāt bagāti ar antioksidantiem un minerālvielām. Pieejami dažādās šķirnēs, salāti ir viegli pagatavojami un lieliski iederas jebkurā ēdienreizē.Avokado – veselīgo tauku avots
Avokado ir slavens ar tā lielo veselo tauku saturu, kā arī paaugstinātu šķiedrvielu daudzumu. Tas palīdz samazināt holesterīna līmeni un veicina sirds veselību. Avokado var pasniegt kā pamatu mērcei, sēdēt uz grauzdiņa vai iekļaut salātos.Pupiņas – olbaltumvielu ieguve
Pupiņas, piemēram, melnās pupiņas vai adzuki pupiņas, ir brīnišķīgs olbaltumvielu avots. Tās ir ne tikai barojošas, bet arī bagātas ar šķiedrvielām, kas palīdz regulēt gremošanu. Pupiņas var pievienot zupām, sautējumiem vai pat salātiem.Grieķu jogurts – probiotiku avots
Grieķu jogurts ir veselīgs, proteīniem bagāts pārtikas produkts, kas satur labvēlīgas baktērijas jeb probiotikas. Tas ir lielisks gremošanas traucējumu profilakses līdzeklis un ideāls bāze smūtijiem vai olu pildītām uzkodām.Cūciņas lēcas – daudzveidība uz šķīvja
Lēcas ir viegli pagatavojamas un tām piemīt augsts dzelzs un folātu saturs. Šīs mazās pākšu pupiņas ir lieliski piemērotas kuņģa stiprināšanai un ir ideāls dārzeņu papildinājums zupām vai salātiem.Kukurūza – saldā piedeva
Kukurūza ir lielisks ogļhidrātu avots, kā arī satur dažādus vitamīnus un minerālvielas, kas uzlabo redzi un veicina gremošanu. Tas ir piemērots gan salātiem, gan zupām, un parasti uzlabo ēdienu garšu.Rieksti – barības vielu bumba
Rieksti ir piepildīti ar veselīgām taukām, olbaltumvielām un minerālvielām. Tiem ir augsts antioksidantu saturs, kas var palīdzēt samazināt iekaisumus organismā. Iekļaujiet riekstus savās uzkodās vai kā papildinājumu sautējumiem.Humuss – garšīgs un barojošs
Humuss ir garšīga vidusjūras piedeva, kas pagatavota no kraukšķīgām pupiņām un sezama pastas. Tas ir lielisks uzkoda vai piedeva, kas pievieno krēmīgumu jebkuram ēdienam.Brūnie rīsi – veselīgāka alternatīva
Brūnie rīsi ir pilngraudu variants, kas saglabā vairāk uzturvielu nekā balti rīsi. Tie ir lielisks šķiedrvielu avots, kas palīdz uzlabot gremošanu un nodrošināt ilgstošu enerģiju. Pievienojiet tos dārzeņu sautējumiem vai salātiem.Secinājums
Šīs desmit veselīgās piedevas ir lielisks veids, kā uzlabot pamatēdienus, bagātināt uzturu un veicināt veselību. Apsveriet iespēju pievienot dažādas piedevas savās maltītēs, lai padarītu tās ne tikai garšīgas, bet arī barojošas. Galu galā, veselīgs uzturs ir pamats labklājībai un garastāvoklim!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit