
Labāk nekā rīsi un griķi: "zelta graudi", kas pagarina jaunību
Graudaugu izvēle un to vērtība
Izvēloties graudaugus maltītes pagatavošanai, lielākā daļa cilvēku parasti apstājas pie rīsiem vai griķiem. Abi šie produkti ir pazīstami ar savām uzturvērtībām un ir iecienīti visā pasaulē. Taču ir vērts pieminēt, ka tirgū ir pieejami arī citi graudaugi, kas var būt pat labāki par šiem tradicionālajiem variantiem.“Zelta graudi” – jauns superprodukta troņa pretendents
Viens no šiem mazāk pazīstamajiem, bet augsti vērtētajiem graudaugiem ir kvinoa, kuru reizēm sauc par “zelta graudiem”. Tā ir bagāta ar proteīniem un satur visus deviņus neaizvietojamos aminoskābes, kas padara to par lielisku izvēli ne vien vegāniem, bet arī ikvienam, kas meklē veselīgu un sabalansētu uzturu.Kvinoa un tās priekšrocības veselībai
Kvinoa ne tikai sniedz ķermenim nepieciešamās uzturvielas, bet arī ir efektīvs palīgs cīņā pret novecošanos. Tajā ir antioksidanti, kas aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem un var palīdzēt samazināt iekaisuma procesus. Regulāra kvinojas lietošana uzturā var uzlabot ādas kvalitāti, palielināt enerģiju un veicināt vispārējo labsajūtu.Praktiski padomi kvinojas iekļaušanai uzturā
Ja vēlaties iekļaut kvinoju savā uzturā, to var lietot dažādos ēdienos. Tā ir lieliska sastāvdaļa salātos, zupās, pilngraudu ēdienos un pat desertos. Vienkārši vāra to līdz mīkstumam un pievieno dārzeņus, garšvielas vai citas sastāvdaļas pēc izvēles.Noslēdzot
Pārdomājot savus uztura ieradumus, nevajadzētu aizmirst par kvinoju un citiem mazāk pazīstamiem graudaugiem. Šie “zelta graudi” var ievērojami uzlabot jūsu veselību un pagarināt jaunību, sniedzot ķermenim visus nepieciešamos elementus. Tāpēc nākamreiz, kad gatavosiet maltīti, pamēģiniet kvinoju – jūsu ķermenis jums paldies nedēļām ilgi!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit