• 2024. gada 16. septembris 11:46
  • NRA
  • 4

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons; kādu laiku tas atnesīs?

Anticiklons un laika apstākļu prognoze

Latvijā šonedēļ dominēs liels anticiklons, kas ietekmēs ne tikai laikapstākļus, bet arī mūsu ikdienas plānus. Sinoptiķi prognozē, ka siltā, sausā gaisa masa atnesīs pozitīvas izmaiņas mūsu apstākļos. Šī anticiklona darbību dēļ nav gaidāmi nokrišņi, tāpēc varam baudīt saulainākus un siltākus laika apstākļus.

Saulainās dienas un temperatūras paaugstināšanās

Anticiklona ietekmē, gaisa temperatūra var paaugstināties visā Latvijā. Dienās gaidāms vasarīgs laiks ar saulainām debess ainavām, bet naktīs varētu būt nedaudz vēsāk. Vidējā dienas temperatūra var sasniegt +15 līdz +20 grādu pēc Celsija, kas ir patīkami siltuma mīļotājiem.

Ieteikumi aktīvās atpūtas cienītājiem

Šādos laika apstākļos ir lieliska iespēja doties dabā un baudīt aktīvu atpūtu. Ieteicams apmeklēt parkus, mežus vai ūdenstilpes, kas ir ideāli piemēroti pastaigām un sporta aktivitātēm. Ņemot vērā saulaino laiku, neaizmirstiet par saules aizsardzību, piemēram, sauļošanās krēmu un cepuri.

Secinājums

Liels anticiklons nenozīmē tikai labvēlīgus laika apstākļus, bet arī iespēju labāk izprast dabu un pavadīt vairāk laika ārpus telpām. Šonedēļ mūs sagaida vasarīga sajūta Latvijā, tādēļ aicinām visus izmantot šo lielisko laiku, lai baudītu dabu un aktivitātes brīvā dabā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas