Laiks skābēt kāpostus! Nenokavē labākās skābēšanas dienasDārzs un māja
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 14:01
  • TV3
  • 7

Laiks skābēt kāpostus! Nenokavē labākās skābēšanas dienas

Skābēti kāposti – latviešu virtuves dārgums

Skābēti kāposti ir ne tikai iecienīta vakariņu vai pusdienu piedeva, bet arī būtiska sastāvdaļa daudzos latviešu svētkos. Tradicionāli tie tiek pasniegti kopā ar gaļas ēdieniem, piešķirot tiem īpašu garšu un aromātu. Bet šobrīd ir laiks sākt domāt par skābēšanu – laiks skābēt kāpostus ir klāt!

Novembris – labvēlīgās skābēšanas dienas

Lai maksimāli izmantotu dārzeņu derīgās īpašības, ir svarīgi izvēlēties pareizas dienas kāpostiem. Novembrī, pēc ražas novākšanas sezonas, ir ideāls laiks, lai iesāktu šo procesu. Šajā mēnesī laika apstākļi ir ideāli, lai skābēšana noritētu dabiski un veiksmīgi. Kaut arī jaunu kāpostu sezonā ir beigusies, ir pieejami sabalansēti un vēl svaigi kāposti, kas ir ideāli piemēroti skābēšanai.

Žāvēti un kraukšķīgi kāposti svētku galdā

Ikvienam latvietim ir svarīgi, lai Ziemassvētku galdam būtu klāt štovēti kāposti. Tāpēc nav jānoraksta iecienītā tradīcija – ieskābēt kāpostus novembrī. Pasūtiet vai nopērciet svaigus kāpostus, un jau drīz jūs varēsiet baudīt kraukšķīgus un sulīgus skābētiem. Iesakām telpā nodrošināt piemērotu temperatūru, lai skābēšana noritētu ne tikai ātri, bet arī garšīgi.

Prieka brīdis ģimenēm un draugiem

Skābēti kāposti ne tikai iepriecina garšas kārpiņas, bet arī rada kopības sajūtu. Daudzas ģimenes svin skābēšanas procesus kopā, radot svinīgu atmosfēru un uzdodot tradīciju tālāk. Iesaistieties šajā ģimenes pasākumā, dalieties ar receptēm un jau tagad plānojiet, kā jūs pasniegsiet savus skābētos kāpostus nākamajās svinībās. Nenokavējiet labākās skābēšanas dienas, lai nodrošinātu ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu papildinājumu jūsu svētku galdam!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas