Laima Vaikule par slavu, skatuvi un veselību: "Man deva tikai 20 procentu iespēju, ka dzīvošu"

Laima Vaikule: Slava un skatuve

Laima Vaikule, leģendārā Latvijas dziedātāja, ir pieredzējusi slavas virsotnes un kritumus, taču šobrīd viņa necenšas atgriezties prožektoru gaismā tādā veidā, kā to darīja jaunībā. "Man deva tikai 20 procentu iespēju, ka dzīvošu," nesen atzīst Vaikule, liekot saprast, cik liela nozīme ir veselībai un dzīves kvalitātei, ne tikai slavai.

Vasaras baudas un četriem kājām

Aizvadītajā vasarā Laima ir izvēlējusies baudīt mieru un dabu, veltot laiku savam uzticamajam draugam – deviņus gadus vecajai sunītei Emi. "Viņa jau ir liela meitene, dzenā vārnas un izbauda dzīvi," smaida dziedātāja. Šāda kopā būšana ar suni ļauj Vaikulei aizmirst par ikdienas steigu un koncertiem, kas reiz bija ikdienišķa lieta.

Raizēšanās par dabu un nākotni

Neskatoties uz savu slavu, Laima ir jūtīga pret apkārtējo pasauli. Viņa izsaka rūpes par mazajiem dziedātājputniņiem, kuriem draud briesmas, jo tie ir savijuši ligzdas. "Es esmu kategoriska vardarbības pretiniece," atklāj Vaikule, paužot apņēmību aizsargāt dabu un radīt labvēlīgu vidi visiem dzīvajiem būtņiem.

Uz priekšu ar optimismu

Lai arī Laima Vaikule ir saskārusies ar veselības izaicinājumiem, viņa turpina skatīties uz priekšu ar optimismu. Viņas uzskats ir skaidrs – pat visgrūtākajos brīžos ir svarīgi novērtēt dzīves skaistumu un spert soļus uz nākotni ar cerību un spēku. Dziedātāja ir pārliecināta, ka ikviens no mums var atrast iedvesmu sevī, pat ja ceļš ir grūts.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas